Visā Latvijā meklē aktierus filmai par leģendāro grupu "Jumprava"

Viktorija Gabrjuna 25.augusts 2020, 10:30
 

2 / 2

Ģirts Ozoliņš/F64

Grupa ”Jumprava” spēlēja, sākot no aizvadītā gadsimta astoņdesmito gadu vidus. Daudzi tolaik ”Jumpravu” salīdzināja ar pasaules slaveno grupu ”Depeche mode”, iespējams tāpēc, ka ”Jumpravas” dalībnieki arī tiecās pēc īpaša sintezatoru skanējuma.

Grupas ”Jumprava” dalībnieks un topošās filmas režisors Aigars Grauba uzsver to, ka sintezatori ”Jumpravā” ir pilnvērtīgi grupas pamatsastāva dalībnieki.

“Ne velti es Jums rādīju to sižetu par instrumentiem, jo filmā varoņi nav tikai cilvēki, bet filmas varoņi būs arī instrumenti,” saka Aigars Grauba.

Filmai tiek meklēti daudzu lomu atveidotāji. Grupas ”Jumprava” dalībnieki ir vairākkārt mainījušies, taču filmā būs vēl citi personāži, kaut vai dažādi padomju laiku funkcionāri.

Filmēšanas aktīvās fāzes sākums paredzēts septembra beigās. Filma top ar nacionālā kinocentra un Valmieras pilsētas atbalstu, kur taps atsevišķas filmas ainas. Tie, kuri vēlas, joprojām var pieteikties dalībai filmā. Pieteikties aktieru atlase var, rakstot uz e-pastu casting.austra@gmail.com.

”Jumprava. Lielais notikums” uz kinoteātru ekrāniem nonāks 2022. gada sākumā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas