Krētā iestrēgst tūristi no Latvijas; to vidū arī rakstnieks Arno Jundze

Baiba Puriņa 25.augusts 2020, 14:10
 
Kaspars Krafts/F64
Tūristi, kuri devās ceļojumā uz Krētu ar tūroperatoriem "Alida Tūrs" un "Novatours", iestrēguši Krēstas lidostā, jo nav operatīvi saņēmuši Latvijas valsts atbildīgo institūciju atļauju reisu veikšanai, informē "Trawelnews.lv".
Kā portālam Travelnews.lv pavēstīja tūroperatora "Alida Tūrs" valdes priekšsēdētājs Arno Ter-Saakovs, 2020. gada 24. augustā, īsi pirms pulksten 14.00, saņemta atļauja no Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas repatriācijas reisu veikšanai.

Arī, tūroperatora "Novatours" Leonīds Močeņevs direktors, norāda, ka šobrīd notiek intensīva situācijas risināšana, lai ceļotājus no Krētas pēc iespējas ātrāk nogādātu uz Latviju.

Vakar pulksten 16.50 tiek ziņots, ka tūristi ir ceļā uz Latviju.

Grieķija šobrīd ir starp valstīm, kuru kumulatīvie rādītāji ir virs 25 (14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju). Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Epidemioloģiskās drošības pasākumi un pretepidēmijas pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai", starptautiskie pasažieru pārvadājumi netiek veikti uz valstīm, kur kumulatīvais 14 dienu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem ir lielāks par 25, tādēļ lidsabiedrībām, lai tās veiktu repatriācijas reisus, jāiegūst īpaša atļauja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:14

Jaunākās diskusijas