Krētā iestrēgst tūristi no Latvijas; to vidū arī rakstnieks Arno Jundze

Baiba Puriņa 25.augusts 2020, 14:10
 

2 / 2

Dmitrijs Suļžics/F64

Uz Krētu devies bija arī rakstnieks un Rīga TV 24 raidījuma "Grāmatu kods" vadītājs Arno Jundze. Kā viņš norāda Gitas Vīksnes materiālā "Dusmīgs, ka būs jāsēž pašizolācijā" izdevumam "Privātā Dzīve", kad centrālajā Grieķijā bija slimības uzliesmojums, šeit neviena saslimušā nebija.

Rakstnieks neslēpj dusmas, ka pašizolācijas ievērošanas dēļ būs jāatceļ plāni. "Nebūtu žēl, ja šis lēmums būtu nopietns, loģisks un saprotams, tomēr saskatīt loģiku man neizdodas. Ja valdība tiešām tā satrauktos par tautiešu veselību, vienkāršāk būtu veikt testus lidostā," pauž Jundze.

Kā vēstīts, paplašinoties Covid-19 valstu "sarkanajam sarakstam", Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot ārpus Baltijas valstīm.

Turpinoties Covid-19 saslimstības pieaugumam Eiropā, kopš aizvadītās sestdienas 14 dienu pašizolācija Latvijā jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 23 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 25 valstīm.

Pašizolācija joprojām jāievēro, arī atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Austrāliju, kas ir vieno valstīm, kurai ES no 1.jūlija atvēra bloka ārējās robežas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas