Neticēsi, kāds dzīvnieks uzbruka sievietei Liepājas pludmalē!

tautaruna.lv 30.jūlijs 2019, 9:23
 
Jānis Vecbrālis/F64
Kādai liepājniecei pludmalē uzbrucis caunveidīgs dzīvnieks, raksta "liepajniekiem.lv".

24. jūlijā Natālija kopā ar mazo meitu atpūtusies Karostas pludmalē netālu no Ziemeļu mola. Bērns plunčājies ūdenī, bet mamma stāvējusi krastā, kad pie viņas pieskrējis caunveidīgs zvērs un lēcis virsū.

"Viņš mērķtiecīgi man skrēja virsū. Sākotnēji nodomāju, kas tas ir kāds noklīdis un nobijies mājdzīvnieks, jo draudzenei ir līdzīgs zvēriņš - mājas sesks. Dzīvnieks lēca man virsū vienreiz, otrreiz, turklāt diezgan augstu. Šķita, ka viņš ir draudzīgs, nekādas skaņas neizdeva, tāpēc, kad dzīvnieks palēcās atkal, pastiepu rokas un viņu notvēru. Bet tad viņš, iespējams, nobijās un man iekoda," pastāsta Natālija.

Sieviete dzīvnieku no sevis atgrūdusi, un zvērs iepeldējis jūrā. "Izbrīnījos, jo seski parasti jūrā nepeld," viņa saka.

Dzīvniekam bijis tumšs kažoks, kas stipri smakojis. Natālija meklējusi informāciju internetā un tagad spriež, ka tas, visticamāk, bija Amerikas ūdeles mazulis. Pēc incidenta Natālija vērsusies pēc palīdzības slimnīcā, un tagad viņai jālieto antibiotikas, kā arī jāsaņem vairākas potes pret trakumsērgu.

Dabas aizsardzības pārvaldes eksperts Valdis Pilāts spriež, ka ūdeles ostas hidrobūvēs iemitinājušās tāpēc, ka tur pieejama barība, kā arī spraugas akmeņos ir ideāla paslēptuve. Taču šiem dzīvniekiem nav raksturīgi tuvoties cilvēkiem un liepājnieces izklāstītās situācija esot netipiska.

"Ūdele var uzklupt, ja jūtas apdraudēta un aizstāv savus bērnus. Neadekvāti dzīvnieks uzvedas, ja ir slims, piemēram, ar trakumsērgu," viņš norāda, piebilstot, ka līdz šim nebija dzirdējis, ka kādam cilvēkam pludmalē būtu iekodis caunveidīgais dzīvnieks.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas