Pircējs sašutis: Veikalā Rīgā pārdevēja spītīgi man atbild tikai krieviski

tautaruna.lv 4.septembris 2018, 7:05
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Latvijā valsts valoda ir latviešu valoda. Līdz ar to arī klientu apkalpošanai būtu jānotiek latviešu valodā. Taču nav retumis tādas situācijas, it sevišķi veikalos, kur pārdevējiem ir ļoti vājas latviešu valodas zināšanas. Kāpēc gan klientam būtu "jāpāriet" uz sarunu krievu valodā?
Pieņemot darbā pārdevējus, parasti veikali prasa latviešu valodas zināšanas, bet realitātē daļai pārdevēju prasme runāt latviski ir ļoti vājā līmenī vai viņi spīta pēc to nedara. Ar šādu situāciju saskāries kāds vīrietis Rīgā.

"Vakar ap plkst 19: 00 iegāju kopā ar sievu un meitu veikalā, lai sapirktu visu, kas vajadzīgs. Devos pie svaigās gaļas un tur pārdēvēja uz uzdotajiem jautājumiem visu laiku spītīgi man atbildēja krieviski, ka rezultātā man tas neapmierināja un devos projām, lai neveidotu liekus konfliktus, jo blakus atradas 2 gadīgs bērns. Pateikšu uzreiz - es neesmu nekāds nacists, vienkārši cilvēks, kas vēlās elementāru cieņu no cilvēka, kam es neko sliktu neesmu izdarījis," sudzibas.lv raksta vīrietis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas