Unikāli: Latvijā rada kafiju, kura jāēd nevis jādzer!

Portāls nra.lv 29.janvāris 2018, 19:33
 
Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency
Latvijas uzņēmēji izgudrojuši ēdamo kafiju, un viņu produkts jau ieinteresējis gan Eiropas, gan Āzijas tirgu, un drīzumā tos plānots iekarot ar vērienu, iepriekš vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".
Profesionālais barista, viesmīlis ar specializāciju kafijas pagatavošanā un ēdamās kafijas līdzdibinātājs Raivis Vaitekūns ar brālēniem Gundaru un Andri pusgadu mēģināja pagatavot ēdamo kafiju. Jā, viņi nav pirmie pasaulē, kas kafiju sāka gatavot ēdamā formā, taču bija unikāli ar to, ka ražošanas procesā izmanto visu kafijas augli. To neviens pasaulē nebija mēģinājis izdarīt.

Lai pagatavoto ēdamo kafiju, kakao sviestu izkausē, un vairākas sastāvdaļas, ieskaitot samaltas grauzdētas kafijas pupiņas un to apvalku, saliek speciālajā aparātā. Tad sākās malšanas process, kas ilgst divas diennaktis. Pēc 48 stundu malšanas kafijas masa nonāk temperēšanas aparātā. Pateicoties šim aparātam, gatavā kafijas tāfele nekūst rokās.

Gatavā ēdamā kafija ļoti līdzīga šokolādes tāfelei, taču garša tai ir daudz izsmalcinātāka.

Visvairāk ēdamā kafija ir pieejama Baltijas valstīs, bet par “Coffee Pixels” pirkšanu interese ir no visām malām - Brazīlijas, Kanādas, Amerikas, Austrālijas, bet ārpus Latvijas tai vislielākais pieprasījums ir Ziemeļvalstīs un Centrāleiropā, tāpēc ēdamās kafijas izgudrotāji šobrīd mēģina apmierināt šo augošo interesi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:06

Jaunākās diskusijas