Soctīklu "uzspridzina" Vairas Vīķes-Freibergas ieraksts

tautaruna.lv 13.novembris 2023, 9:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Ekspreziddentes Vairas Vīķes-Freibergas ieraksts par Stambulas konvenciju mikroblogošanas vietnē "X" izsauca pamatīgu viedokļu vētru. Komentētāji atklāti kritizēja Vīķi-Freibergu.

Eksprezidente pauda viedokli, ka Latvijai jāratificē Stambulas konvencija.

"Latvijā tolerance pret vardarbību, jo īpaši vardarbību pret sievietēm, ir nepiedodami augsta. Tieši tādēļ mums jāizmanto visas iespējas, lai vardarbību mazinātu. Stambulas konvencija šādu iespēju sniedz un Latvijai tā jāratificē," viņa raksta.

Šis ieraksts gan izsauca plašu viedokļu vētru, lielai daļai komentētāju nepiekrītot Vīķes-Freibergas viedoklim.

"X" lietotāji mudināja eksprezidenti iesaistīties tālakā diskusijā, kā arī neskopojās ar viņai adresētiem kritiskiem vārdiem.

"Nav liela tolerance - Jūs sakat, ka tautā ir augsts skaits sieviešu sitēju un varmāku? Ja ir vēlme kaut ko kritizēt, tad policiju, tiesu un institūcijas, kas nedara to, ko likums paredz - sargāt no vardarbības un sodīt varmākas."

"Mums ir likumi pret vardarbību! SK ir Trojas zirgs, un tā būtība ir pavisam par ko citu, to Jūs labi zināt. Ir pietiekoši daudz info jau sniegta par to. Un nevajag izlikties! Tas neklājas Jums kā eksprezidentei! Nekad gan neesmu jūsmojis par Jums, jo ir pamats."

"Nevajag tēlot, ka pēkšņi Jums interesē citas sievietes - to varēja darīt visus šos gadus, pielāgojot Krimināllikumu. Jums tur termiņi spiež, kad šis jāizpilda?"

"Vecums nenāk viens, diemžēl. Parasti leģendas aiziet no skatuves ar godu un to saglabā slavas zālēs. Šis nebūs tas gadījums."

"Kā tad kundzīt bija ar robežlīgumu, ko NELIKUMĪGI izspiedāt caur Saeimu savas pašas ambīcijas ANO pasēdēt... Jums bija jāsēž aiz restēm, par valsts nodevību."

"Šoreiz kundze varēja izmanot lielisko iespēju paklusēt."

"Līdz šim tvītam Jūs bijāt mana visvairāk cienītākā prezidente."

Tikmēr, kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Stambulas konvencijas ratifikāciju atbalsta tikai koalīcijas frakcijas, opozīcijai pret to iebilstot. Saeimas Prezidijs rosināja likumprojektu nodot Ārlietu komisijai, bet šajā komisijā koalīcijai nav vairākuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas