"Šausmas. Lūdzu, palīdziet!" Sarkandaugavā situācija kritiska

tautaruna.lv 28.aprīlis, 1:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Sarkandaugavas apkaimē Rīgā no kādas daudzdzīvokļu mājas balkona atdalījās pamatīgs gabals. Konstrukcija nokrita uz trotuāra un, par laimi, nevienu neievainoja. Kritiskās situācijas dēļ mājas iedzīvotāji uzņēmušies salabot vecos balkonus par saviem līdzekļiem, vēsta "Degpunktā".

Betona gabals, kas atdalījās no balkona un sašķīda pret trotuāru, joprojām mētājas pagalmā un draudīgi atgādina par draņķīgo ēkas stāvokli. Iedzīvotājiem bailēs notirpst pirkti, iztēlojoties, kādas varētu būt sekas, ja tajā brīdī zem konstrukcijas būtu stāvējis kāds no kaimiņiem.

“Varēja būt liela nelaime. Ir ļoti nedroši,” saka mājas iedzīvotāja Emīlija.

Savukārt kāds apkaimes iedzīvotājs bilst: “Tiešām biedējoši, visi balkoni šeit tādi ir. Mēs, muļķi, zem tiem staigājam. Šausmas. Lūdzu, palīdziet!”

Pāris brūkošie elementi tika salāpīti un nokrāsoti pašu iedzīvotāju spēkiem, taču pārējie sadrupušie balkoni palika biedēt garāmgājējus.

“Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve atzīst, ka uzņēmums nemaz nezina, kas salaboja dažus no balkoniem brūkošajā ēkā, jo viņi tie nebija.

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāve norāda: “Mēs no savas puses balkonus neesam atjaunojuši, visticamāk, ka tas ir pašdarbības ceļā atjaunots. Šobrīd ir izgatavots projekts balkonu atjaunošanai, un drīzumā notiks iepirkums. Par izmaksām šobrīd vēl grūti spriest, tas atkarīgs no firmu piedāvājumiem.”

Ņemot vērā, ka iepirkums vēl nemaz nav izsludināts, apsaimniekotāja apmaksāti remontdarbi tik drīz netiks uzsākti. Izskatās, ka trešā nama iemītniekiem nekas cits tuvākajā laikā neatliks kā ieguldīt vēl vairāk savu personīgo līdzekļu kritiskāko balkonu atjaunošanas darbos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:38

Jaunākās diskusijas