FOTO. "Sliktāku vietu laikam būtu grūti izdomāt"; soctīkli "sacepušies" par ieplānotā futbola stadiona vietas izvēli

tautaruna.lv 4.aprīlis, 15:15
 
ekrānšāviņš
Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja atbalstījusi zemes nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai. Zeme tiks lietošanā nodota līdz brīdim, kad nekustamais īpašums būs nepieciešams pašvaldībai tās funkciju nodrošināšanai, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem.

Mikroblogošanas vietnē "X" tēmu aktualizē Andrejs Urbāns: "Vakar Rīgas domes koalīcija lēma par Lucavsalu, kā futbola stadiona mājvietu. Lai nodrošinātu piekļūšanu pie stadiona tiks būvēta infra no Bauskas ielas līdz Mūkusalas ielai. Esmu drošs, ka par šādām infras izmaksām RD varētu pati nopirkt zemi pieejamā vietā un uzbūvēt stadionu, nerunājot, ka Kazas sēklis būs gone (tā ir applūstoša teritorija), tāpat arī Lucavsalas rekreācijas zona tiks degradēta ar ielas izbūvi. Tas, ka Rīgai vajag futbola stadionu, es domāju, ka ir vairāk kā skaidrs, tomēr šāda sasteigta rīcība pirms kājbumbas vēlēšanām, rīdzinieku iecietnītā rekreācijas zonā ar milzīgām būvniecības izmaksām dēļ applūšanas riskiem, ir neprāts."

Gan komentētāji, gan veselais saprāts saka, ka Lucavsala nav piemērotākā vieta tik milzīgas infrastruktūras izbūvei, kā arī šī brīža ierobežotā salas pieejamība projekta kopējās izmaksas nepamatoti sadārdzina.

Ierakstu komentējusi Rīgas dome: "Labdien! Kā norāda plānošanas speciālisti, šajā zemesgabalā nav mazdārziņu, teritorija nav applūstoša un patlaban šī nav īpaši populāra atpūtas vieta rīdziniekiem. Turklāt blakus šim zemesgabalam drīzumā sāksies daudzstāvu dzīvojamo māju celtniecība. Satiksmes infrastruktūras nodrošināšanai paredzēts izbūvēt vēl vairākus gājēju un velo tiltus gan uz Lucavsalu, gan starp Lucavsalu un Zaķusalu, tāpat jau sen plānošanas dokumentos paredzēta savienojuma izbūve ar Dienvidu tiltu."

Jāpiebilst, ka pavisam netālu no Lucavsalas kompānija LNK ir izbūvējusi sporta infrastruktūru ar vairākiem futbola laukumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:51

Jaunākās diskusijas