Liepājā nekontrolējami aizdegas dzīvoklis; veic steidzamu evakuāciju

tautaruna.lv 28.novembris 2023, 13:15
 
Gints Ivuškāns/ F64
Naktī uz pirmdienu Liepājā aizdegās kāda vīrieša dzīvoklis Rojas ielā. Daži daudzstāvu mājas iedzīvotāji evakuējās saviem spēkiem, taču vairāk nekā divdesmit ēkas iemītniekiem bija nepieciešama ugunsdzēsēju palīdzība, lai nokļūtu drošībā, vēsta "Degpunktā".

Sadūmojums strauji izplatījās pa visu ēku, otrajā stāvā nekontrolējami dega virtuves mēbeles desmit kvadrātmetru platībā, kā arī dzīvokļa koridors piecu kvadrātmetru platībā.

Augšējo stāvu iemītnieki bija nokļuvuši patiešām neapskaužamā situācijā. Trešais, ceturtais un piektais stāvs bija pilns ar dūmiem, un iziet kāpņutelpā bija bīstami.

Viena no iedzīvotājām, kura tika izglābta, bija seniore Vallija.

“Es dzirdēju sirēnas, pamodos un ģērbos. (Jaut: Pati nokāpāt lejā?) Nē, ugunsdzēsēji uzlika masku un noveda. Tad man ātrā palīdzība izmērīja asinsspiedienu, pielika sistēmu. Viņi gribēja, lai braucu uz slimnīcu, bet [es atteicos,] teicu, ka neko neesmu saelpojusies, tāpēc nekur nebraukšu.”

Kopā 22 augšējo stāvu iemītnieki tika izglābti ar elpošanas masku palīdzību. Dzīvokļa saimnieks atminas, ka atradās istabā pie televizora brīdī, kad virtuvē kaut kas aizsvilās. Vīrietis stāsta, ka viņam joprojām nav ne jausmas, kāpēc izcēlās ugunsgrēks.

“Biju iesnaudies, bet tad izdzirdēju, ka skan signalizācija. Bija sācis strādāt dūmu detektors. Ieraudzīju, ka deg, un pēc tam skrēju nodzēst, bet nepaspēju. Liesmas ātri pieņēmās spēkā. Izskrēju pa otru mājas pusi un pēc piecām minūtēm klāt bija ugunsdzēsēji. (..) Tur stāvēja daudz lietu, dators tur bija, planšete, gan jau kāds no tiem bija sācis degt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas