Cilvēki sašutuši par policijas komentāru pazudušās Annas lietā

tautaruna.lv 10.novembris 2023, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Jau desmto dienu turpinās pazudušās Annas Jansones meklējumi. Meklēšanā iesaistījušies brīvprātīgie, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, policija.

1989. gadā dzimusī Anna Jansone ar četrus mēnešus veco meitu Luīzi 1. novembra rītā ap plkst. 9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. 2. novembrī meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā, policijas darbinieki atrada nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris zīdainītis - četrus mēnešus vecā Luīze. Taču Annu vēl nav izdevies atrast.

Jau ziņojām, ka ir dzirdamas zināmas pretrunas policijas, "Bolt" un mirušās Luīzes tēva stāstītajā.

Šai pazušanas lietai seko līdzi arī daudzi līdzcilvēki un soctīklos izsaka savu viedokli par notikušo.

Pie viena no viedoķliem, kurā tika apšaubīta policijas profesionalitāte, Valsts policija publicēja komentāru:

"Neizplatiet nepatiesu informāciju par policijas darbu. Meklēšanas darbību tvērums ietver arī operatīvās darbības, kas nav publiski apspriežamas, gluži tāpat kā izmeklēšana."

Šis policijas ieraksts bija kā sarkanā lupata sabiedrības daļai, kas tomēr nav īsti pārliecināta, ka policijas darbinieki savu darbu veic pēc vislabākās sirdsapziņas.

Mārtiņš: Ļoti ērta pozīcija. Ideāli būtu nekad nenoslēgt izmeklēšanu, jo tad vispār uz jautājumiem nebūtu jāatbild.

Zanda: Jums ir sliktākā krīzes komunikācija, policija - šie vispārinošie teksti tiešām liek tikai ņirgāties par šo institūciju, un tas ir neizsakāmi skumji.

Viedis: Tik nez kāpēc ir maz kas jums tic! Jo atklātāki būsiet, jo mazāk būs aizdomas, ka aiz slepenības neslēpjat savu slinkumu un nekompetenci!

Gatis: Policija, ar Rūsiņa gadījumu tikāt galā? Nē. Ar šo gadījumu tikāt galā - nē. Varbūt cilvēkiem ir pamatotas aizdomas par mūsu policijas spēju tikt galā un, it īpaši, preventīvi novērst noziegumus, sevišķi smagos? Nav svarīga procesa gaita, svarīgs ir rezultāts.

Amanda: Es biju pārsteigta, uzzinot, ka sieviete, kura pazuda Valgundes mežā, īstenībā ir pazudusi Ķemeru nac. parkā. Šī informācija tiešām bija maldinoša. Kāpēc jāizplata informācija par Valgundi, ja reāli tie ir Ķemeri (Jūrmala, Spuņciems)?

Kaspars: Oi, nu beidziet, esmu saucis par zādzībām, gan saskādētu auto, gan uz vietas rakstījis iesniegumu, vienmēr ir jautājums: "Un ko jūs gribat, lai mēs daram?" Es nešaubos, ka pazudušu cilvēku gadījumā arī neviens neiespringst.

Artūrs: Šeit ir kārtējais stāsts par svēto NOSLĒPUMU, kas ļauj neko neskaidrot un nestāstīt- dikti ērti. Kāds tur noslēpums - cikos uzzinājāt, ka brauca ar Bolt un kad ziņas pieprasījāt /saņēmāt, kāpēc nevarēja ātrāk, vienkārši jautājumi. Ja viss bija pareizi, kur ir problēma pateikt?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas