Eksperti atklāj populārākās mutes higiēnas kļūdas, kas liedz iegūt žilbinošu smaidu

tautaruna.lv 10.novembris 2023, 20:30
 
pexels.com
Kā zināms, lai uzturētu labu mutes higiēnu un zobi būtu veseli, nepieciešams zobus tīrīt divas reizes dienā, regulāri apmeklēt zobārstu un zobu higiēnistu. Tomēr ne vienmēr ievērojot visus labas mutes higiēnas "nosacījumus", mūsu smaids ir tik žilbinoši balts, kā gribētos. Izrādās, ka ir viena kļūda, kuru pieļauj teju visi cilvēki, tīrot zobus, kas ne tikai ietekmē to izskatu, bet arī veselību, vēsta "Daily Star".

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests (NVD) atklāj, kāda ir visizplatītākā mutes higiēnas kļūda, kuru pieļauj teju katrs otrais.

Eksperti atgādina, ka zobus ar fluoru saturošu zobu pastu ir jātīra divas reizes dienā - pamostoties un pirms gulētiešanas.

NVD iesaka tīrīt zobus vismaz divas minūtes, izmantojot parasto vai elektrisko zobu suku. Eksperti iesaka ikvienam arī pievērst uzmanību zobu pastas sastāvam, tai ir jāsatur vismaz 1350 fluora daļas uz miljonu (ppm).

Svarīgi zobus no rīta ir iztīrīt pirms brokastīm. Eksperti norāda, ka pēc zobu tīrīšanas nevajadzētu 30 minūtes ēst.

Kā arī būtiski ir pēc zobu tīrīšanas neizskalot muti ar ūdeni. Tieši šī ir tā kļūda, kuru bieži vien pieļauj teju ikkatrs. Ūdens aizskalos nost no zobiem uzklāto flurora kārtiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas