Soctīklos "cepas" par lietuviešu jauno projektu; "Tāds kauns par šo visu"

tautaruna.lv 10.novembris 2023, 3:00
 
MN
Lietuvas satiksmes ministrija ir paziņojusi, ka no nākamā gada Lietuvas kompānija uzsāks pasažieru pārvadājumus maršrutā Rīga - Viļņa ar mūsdienīgiem vilcieniem.

Aģentūra "LETA" 20.oktobrī vēstīja: "Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamā gada sākumā, piektdien paziņoja Lietuvas Satiksmes ministrija.

Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis atzina, ka pagaidām nav skaidrības, vai vilciens kursēs caur Šauļiem vai Daugavpili.

"Ziemeļlietuvas pašvaldības ir izrādījušas lielu interesi un vēlmi, lai pasažieru vilciens Viļņa-Rīga kursētu caur Šauļiem, un paralēli notiek diskusijas par vilcienu satiksmes atjaunošanu uz Daugavpili. Es ticu, ka kopā ar kolēģiem atradīsim labāko risinājumu," sacīja Skuodis.

Pēc viņa teiktā, tuvākajā laikā tiks noslēgti nepieciešamie līgumi starp Lietuvas un Latvijas uzņēmumiem."

Latvijas sabiedrībā šī ziņa izsauca zināmu sašutumu: kāpēc atkal avangardā ir lietuvieši, bet Latvija vēl arvien tikai testē jaunos vilcienus un mūsu valstij nav attīstības projektu.

Ieraksts "X": "Nu nopietni? Leiši vienkārši sakāpj normālā, šim gadsimtam atbilstošā vilcienā un tā mierīgi atbrauc pie mums? Viņiem jūtu nav?"

Komentētājiem ir ko teikt: "Leiši mūs šādi okupēs. Bez armijas, bez nekā. Vnk. ar normāliem vilcieniem."

"Te nāk palīgā robežu aizsargāt, te vilcienus atved parādīt, jāsagaida, kamēr pabeigs Rail baltica savu posmu. Igaunija prasa paskaidrojumus par Salacgrīvas tiltu, ceļus māk. Tas viss ļoti atgādina pasaku par trīs sivēntiņiem, tikai ne mums ķieģeļu māja"

"Tas mums par to basketbolu."

"Tāds kauns par šo visu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas