"Kā to var pieļaut!?" Vecāki ziņo par dramatisku situāciju bērnudārzā Ķekavā

tautaruna.lv 23.oktobris 2023, 1:00
 
F64
Vairāki Ķekavas pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa” audzēkņu vecāki norāda, ka ēkā izveidojusies avārijas situācija un nedz iestādes vadība, nedz arī pašvaldībā lietas labā neko nedarot, vēsta "Bez Tabu".
"Ir tāda lieta, ka vairāku gadu garumā pašvaldība nevar sataisīt brūkošus griestus, bet bērniem ļauj atrasties grupiņā. Un katru gadu nodod šo grupiņu kā drošu, taču mitrā laikā te gāžas liels ūdens apjoms. Un dome nevar piešķirt naudu, lai veiktu remontu. Kā to var pieļaut!?"
“Ieviņas” kompleksā jaunākā būve uzslieta pirms aptuveni diviem gadiem par vairāk nekā pusotru miljonu eiro. Taču nebūšanas konstatētas “vecajā” korpusā.
Sastopot personālu, atklājas, ka problēma patiešām nopietna. “Un beigu beigās nekas netika darīts,” norāda viena no darbiniecēm.
Pašvaldības Īpašumu pārvaldes vadītājs Edgars Melnieks deputātiem gan paziņo, ka problēmu paredzēts novērst vien nākamā gada vidū, jo prioritāte esot siltināšanas projekts.
Vasaru iedzīvotāji gaidīt tomēr negrasās, pieprasot steidzamu rīcību bērnu, vecāku un darbinieku drošības vārdā.

Melnieks apgalvo, ka vēl dienu iepriekš ticis izsludināts iepirkums jumta remontam. Atvēlēti 120 000 eiro. Visu paredzēts pabeigt līdz gada beigām.

Plāns gan var piedzīvot krahu, proti, aplūkojot Ķekavas novada pašvaldības izsludināto iepirkumu sarakstu, tā arī neatrodam ierakstu par “Ieviņas” jumta remontdarbiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas