"Vai tas ir valsts bankrots?"; sievietes sāpju kliedziens sabango soctīklus

tautaruna.lv 29.septembris 2023, 9:20
 
Pixabay
"Latvijas pasts" šajā gadā plāno samazināt savu pasta nodaļu skaitu, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" martā atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

"Nav tāds konkrēts cipars, apņemšanās, ka mēs gribam slēgt kaut kādas pasta nodaļas. Mēs skatāmies pasta nodaļu rentabilitāti. Mēs ceram, ka tas būs pēc iespējas mazāks skaits,"sacīja M. Vilcāns. Uzņēmumam tā ir tikai pasta nodaļa, bet katras šādas nodaļas slēgšana konkrētajai apdzīvotajai vietai ir sāpīgs trieciens.

Vietnē "Facebook" lielu popularitāti guvis kāds ieraksts saistībā ar Aglonas pasta nodaļas slēgšanu.

"Latvijā slēdz ne tikai lauku skolas, bet arī pasta nodaļas, nupat ir likvidēta Aglonas pasta nodaļa, liekot cilvēkiem, ar jau tā pieticīgiem ienākumiem, mērot ceļu uz novadu centriem...cilvēki šokā, bet ko man tagad darīt!? Dzirdēju vienu vīrieti izsaucamies, nu mēs arī šokā, vairs uz Aglonu nebrauksim, jo pasts mums bija būtiski svarīgs...kas būs tālāk?....sakari??..elektrība?.....ceļu jau nav...,..mjā, vai tas ir valsts bankrots?" vietnē "Facebook" retoriski vaicā Inga.

Cilvēki komentāros sadalījušies divās frontēs - vieni piekrīt Ingas sacītajam, bet otra daļa uzskata, ka nerentablas pasta nodaļas nav vērts uzturēt, daudz ko var izdarīt internetā. Tiesa, ne visiem ir internets un ne visi ar to māk rīkoties.

Ilze: Dēļ pāris cilvēkiem ir protams nerentabli uzturēt nodaļu, jo ieņēmumi gan jau nenosedz pat darbinieka algu, kur nu vēl nomas maksu un pārējo. Reti kas vairs izmanto pasta pakalpojumus, jo nesamērīgi dārgi un arī viss pārējais daudz efektīvāk strādā. Interesanti cik reizes gadā pastu apmeklēja visi lielākie raudātāji. Es škiet 1x gadā biju pakaļ paciņai.

Ināra: Nožēlojami,ja jau pat pasta nodaļas slēdz. Pilnībā no ārpasaules atgrieztas vietas. Un ja Tu pasūtītu avīzes, tad Tev tās piegādātu pastnieks no Krāslavas?

Sarmīte: Protams, tās ir zinamas neērtības. Bet no otras puses - pasta pakalpojumi arī palikuši nesamerīgi dārgi un cilveki atradusi alternatīvas. Gan jau arī sis fakts paātrināja mazo nodaļu iznīkšanu. Nu un galvenais moments....kam tad to visu vajadzēs, ja apdzīvotība sarūk, pie plāniem iznīdēt iedzīvotājus jebkadiem līdzekļiem ir fakts, ka pastāv arī šādi plāni slēgt visādus kultūrcentrus (pasts jau agrak arī kalpoja pa to līniju, kad vel bija pavelkams cenu ziņā). Sacelies vai nē, bet viss rit savu gaitu, latvietis nav nekāds revolucionārs, paburkšķ netā un viss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas