Ārsts atklāj, kuri pārtikas produkti palīdz tikt vaļā no grumbām

tautaruna.lv 29.septembris 2023, 16:30
 
pexels.com
Grumbiņu un krunciņu veidošanās ir neizbēgama novecošanās blakusparādība. Ar tām var "cīnīties" dažādi, izmantojot dažādas skaistumkopšanas procedūras vai produktus. Izrādās, ka arī konkrētu pārtikas produktu ēšana var palīdzēt cīņā ar nevēlamajā grumbām, vēsta portāls "Eat This, Not That".

"Mums novecojot, mūsu jauneklīgā sejas krāsa sāk izbalēt, un mūsu kolagēna un elastīna līmenis samazinās. Turklāt brīvo radikāļu radītie bojājumi, ko rada saule, piesārņojums, smēķēšana un alkohols, var veicināt smalko līniju un grumbu veidošanos," saka plastikas ķirurgs Aleksis Parsels.

Viņš norāda, ka arī mūsu uzturs var ietekmēt ādas stāvokli, tai skaitā veicināt tās novecošanos.

"Ir dažādi pārtikas produkti, kas var palīdzēt uzlabot mūsu imūnsistēmu un satur sastāvdaļas, kas ir svarīgas mūsu ādas veselībai," saka ķirurgs.

Ārsts iesaka uzturā iekļaut pārtikas produktus ar augstu C vitamīna saturu. C vitamīns palīdz organismam izstrādāt kolagēnu. "Pārtikas produkti, kas satur daudz antioksidantu un C vitamīna, tostarp lapu zaļumi un ogas, palielina kolagēna ražošanu un palīdz ādai atjaunoties."

Paralēli tam ārsts iesaka, lai aizkavētu grumbiņu veidošanos, dodoties saulē lietot SPF aizsargkrēmus, nesmēķēt, nelietot alkoholu un ēst veselīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas