Iepērkoties vienā no tirdzniecības centriem Rīgā, sieviete gūst smagu traumu

tautaruna.lv 7.septembris 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
“Es mierīgi eju ārā, redzu, man pretī nāk cilvēki. Un pēkšņi es saņemu sitienu no labās puses. Stipru sitienu, jo es krītu.” Tieši tā pensionāre Ieva atceras savu pēdējo iepirkšanās reizi tirdzniecības centrā “Damme” Imantā 12. augustā. Viņa ir pārliecināta – pārsteidzoši stipro sitienu saņēmusi ar automātiskajām durvīm vienā no galvenajām izejām, vēsta "Bez Tabu".

Lai gan sākotnēji Ieva, tikko atjēgusies no notikušās, nav vēlējusies doties uz slimnīcu, apkārtējie nav klausījuši un izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Ieva nogādāta slimnīcā, kur konstatēts - roka lauzta divās vietās, turklāt spieķa kauls sadragāts līdz pat šķembām. Lai gan pietūkums un sāpes mazinājušās, par notikušo joprojām atgādina ģipsis, milzu hematoma un ikviens darbs saimniecībā, kas nu jāveic ar pamatīgu piepūli.

Ieva uzskata, - jādara viss iespējamais, lai šādi nelaimes gadījumi nekad neatkārtotos. Ja durvis piemeklējusi tehniska ķibele, tā nekavējoties jānovērš. Viņa uzskata, ka veikala vadībai ar steigu būtu jāapdomājas un situācija jārisina, jo viņas vietā varēja būt arī māte ar bērnu vai sieviete stāvoklī.

Apsargs, kurš latviešu valodu nesaprot, deleģē sarunai pa telefonu kādu kolēģi, kurš atklāj - tirdzniecības centra telpās administrācijas darbiniekus nesatikt. Tiek saņemta rakstveida atbilde.

“Automātiskās durvis, pie kurām notika neveiksmīgā situācija, ir darba kārtībā, un administrācijai nav informācijas, ka iepriekš tām būtu bijušas kādas tehniskas problēmas. Durvīm ir divas drošības sistēmas - sensori, kas reaģē uz kustību, un tādi, kas nodrošina durvju atvēršanos, saskaroties ar šķērsli. Regulāri tiek veikta durvju apkope, un patlaban tuvojas nākamās apkopes laiks. Par notikušo ir informēts mūsu tehniskais dienests, un ieplānota ārpuskārtas durvju pārbaude," pauž Irīna Toropova, tirdzniecības centra “Damme” vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas