Traģēdija Baltijas jūrā: jaunākā informācija par 7 gadus vecā zēna un viņa mātes nāvi

Portāls nra.lv 24.augusts 2023, 1:30
 
SCANPIX
Ir pagājis vairāk nekā mēnesis kopš traģēdijas Baltijas jūrā, kurā gāja bojā 36 gadus vecā poliete un viņas 7 gadus vecais dēls.

29. jūnijā ziņa, ka no prāmja Stena Spirit Baltijas jūrā iekritis 7 gadus vecs zēns, kuram sekoja viņa 36 gadus vecā māte, satricināja Poliju un daudzas citas valstis. Pēc aptuveni stundas sieviete un bērns tika atrasti un nogādāti slimnīcā Karlskronā, taču diemžēl viņi abi slimnīcā nomira. Sākumā šķita, ka noticis nelaimes gadījums.

Izmeklētāji apgalvo, ka tā bija slepkavība un pašnāvība. Laikraksts "Fakt" gan Zviedrijas, gan Polijas prokuroriem lūdza jaunu informāciju par šo lietu. Kurā stadijā ir izmeklēšana?

Karlskronas prokurore Anne Boijmarkere laikrakstam sacīja, ka izmeklēšana joprojām turpinās, tāpēc pagaidām nevarot atklāt sīkāku informāciju. "Iespējams, ka izmeklēšana noslēgsies septembrī," viņa sacīja. Prokurore arī atteicās izpaust jebkādu informāciju par sievietes un viņas dēla autopsijas rezultātiem.

Savukārt prokurors Mariušs Dušinskis no Gdaņskas apgabala prokuratūras žurnālistus informēja, ka joprojām nav atrisināta viena sāpīga un delikāta problēma.

"Runa ir par mātes un bērna līķu nogādāšanu Polijā. Izmeklētāji šobrīd strādā šajā virzienā," sacīja prokurors.

Laikraksts arī noskaidroja, ka īsi pirms traģēdijas par bērnu un sievieti bija noraizējušies bērnudārza darbinieki, kuru zēns apmeklēja. Bērnudārza darbinieki informēja Pašvaldības sociālās labklājības centru. Kad sievieti nevarēja atrast viņas dzīvoklī Gdaņskā, lietu izskatīja ģimenes tiesa. Informācija šajā lietā tiesai tika nosūtīta 22.jūnijā. Dienu vēlāk tiesnesis kuratoram lika apmeklēt ģimeni un iepazīties ar situāciju uz vietas. Taču kurators pie sievietes uz mājām devās tikai 30. jūnijā, tas ir, nākamajā dienā pēc tam, kad jau bija notikusi traģēdija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas