Latvijā zināma uzņēmuma darbinieki sašutuši - viņiem neizmaksā algas

tautaruna.lv 24.augusts 2023, 0:30
 
Jānis Saliņš/F64
“Ne viss ir zelts, kas spīd” – tā savu darba pieredzi uzņēmumā SIA “Zeltlejas”, kas plašāk pazīstami ar pašu ražotajiem smiltsērkšķu produktiem “ZELT”, raksturo bijušie darbinieki, kuri darba attiecības izbeiguši, bet nopelnīto algu nav saņēmuši, vēsta "Bez Tabu".

Jurita rūpējusies par uzņēmuma sociālajiem tīkliem - veidojusi ierakstus, fotogrāfijas, komunicējusi ar klientiem. Darba attiecībās it kā noslēgtas ar līgumu, taču tam atklājušies zemūdens akmeņi. Šobrīd uzņēmuma saimnieki Juritai parādā 2500 eiro.

Arī Liene vēl cer uz saimnieku godaprātu un nopelnīto naudu - viņa uzņēmumā strādājusi par grāmatvedi. Liene nav saņēmusi darba algu par trīs mēnešiem.

"Tā ir sistēmātiska darbība. Mēs visi bijām jauni darbinieki, jo iepriekšējie darbinieki aizgājuši, jo ar viņiem uzņēmums nebija norēķinājies," saka Liene.

Liene regulāri saimniekiem atgādina par sevi, lūdzot norēķināties par nostrādātajiem mēnešiem, taču uzņēmēji uz ziņām neatbild. Uzņēmumam ir vairāk nekā 73 tūkstošu eiro liels parāds, turklāt publiski pieejamā informācija liecina, ka “Zeltlejas” pārdod pirmajā izsolē - sākuma cena ir vairāk nekā 19 tūkstoši eiro.

Valsts darba inspekcija jau iepriekš veikusi pārbaudi par darba algas neizmaksāšanu un nereģistrētu nodarbinātību. Šobrīd arī inspekcija saņēmusi iesniegumu par darba algas neizmaksāšanu, tāpēc uzsākta pārbaude.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas