Latvietis pēc attiecībām ar brazīlieti iekuļas lielās nepatikšanās

tautaruna.lv 25.jūlijs 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64
Jānis ir jūrnieks, un pirms aptuveni astoņiem gadiem pēc kārtējā reisa latvietis nokāpj no kuģa klāja Brazīlijā, kur savukārt sastop latīņamerikas iedzīvotāju Danielu, vēsta "Bez Tabu".

Soli pa solim, kopīgi pavadīts atvaļinājumu laiks, kam seko arī dēla nākšana pasaulē. Jānis atminas, ka vien trīs mēnešus pēc skaistā notikuma dzīvesvietā Brazīlijā atrod narkotikas - kokaīnu. Bērna māte, kurai cita starpā ir vēl viens bērns no iepriekšējām attiecībām (tagad sasniegusi pilngadību), esot atzinusies, ka tās pieder viņai. Nedēļām, mēnešiem un vēlāk jau gadiem ritot, pulverītis lietots arī kopā ar alkoholu.

Pa vidu kopīgā dēla audzināšanai ķīviņi ātri vien no vārdiem pārtop darbos, proti, Jānis vairākkārt esot piedzīvojis fizisku uzbrukumu. Tas viss rezultējas ar tiesu, kas liedz bērna mātei tuvoties jūrniekam, kā arī uz gadu atņem mātes statusu. Galvenais noteikums - dēls paliek Brazīlijā, taču Jānim vajadzēja atgriezties uz kuģa.

Konsultējoties ar juristiem, latvietis nolemj noslēgt mierizlīgumu, nosakot arī vairākus bērna aprūpes tiesību punktus. Pērnā gada izskaņā, sākoties jaunam atvaļinājumam, Jānis dēlu, kurš ir gan Brazīlijas, gan Latvijas pilsonis, atved uz Latviju, iekārto bērnudārzā, uzsāk jaunas dzīvesvietas formalitātes, kā arī vēršas tiesā, lai pilnībā liegtu aizbildniecību.

Taču šī gada pavasarī seko šoks - tēvs saņem pavēsti no tiesas par bērna nolaupīšanu, to iesniedza māte.

Tiesa apmierina Danielas prasību, liekot tēvam nekavējoties nogādāt bērnu aizokeāna valstī. Nelīdz arī lēmuma pārsūdzēšana.

Lukasa vecmāmiņa Diāna ir neizpratnē, kālab Latvijas tiesa nav ņēmusi vērā pret bērna tēvu vērsto vardarbību, kā arī līdz šim kopdzīves laikā fiksētos video un audio pierādījumus. Omīte uzskata, ka bērns Latvijā krasi mainījies uz labo pusi, kļuvis mierīgāks, laimīgāks. Tagad tā pati tiesa ar savu lēmumu draud to visu sagraut. Lūkas atpakaļ Brazīlijā jānogādā līdz augusta sākumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas