"Draudēja visus nogalināt"; atklāj detaļas par Ģertrūdes baznīcas izdemolēšanu

tautaruna.lv 25.jūlijs 2023, 13:15
 
F64
Nedēļas nogalē Vecajā Ģertrūdes luterāņu baznīcā notikuši divi uzbrukumi, kuri, iespējams, ir savstarpēji saistīti. Jauns vīrietis sestdien iebrāzās lūgšanu namā un izteica draudus izdemolēt telpas, savukārt jau nākamajā dienā atgriezās, lai izpildītu solījumu. Draudzes locekļiem ir aizdomas, ka noziegums paveikts politisku iemeslu dēļ, vēsta "Degpunktā".

Sestdienas pēcpusdienā pa Ģertrūdes baznīcas galvenajām durvīm ienāca gara auguma jauns vīrietis ar specifisku frizūru - pusgariem, gaiši brūniem, sprogainiem matiem. Viņš varētu būt aptuveni 25 gadus vecs, stāsta dežurante, turklāt izskatījās piedzēries un pamatīgi nokaitināts.

Rūta agresīvajam apmeklētājam atbildēja, ka ne jau viņa atbild par baznīcas dekorācijām un viņai nav pilnvaru neko noņemt vai pārvietot. Tas vīrieti sadusmoja vēl vairāk, un viņš apsolīja Rūtai, ka drīz vien būs atpakaļ, bet nākamreiz jau sagatavojies.

Svētdien ap plkst. 16.00 pēcpusdienā draudzes mācītājs Krists saņēma telefona zvanu no citas dežurantes, kuru sauc Guna. Sieviete satraukti stāstīja, ka kāds vīrietis, paslēpis seju maskā un bruņojies ar bomi, demolē baznīcas iekštelpas. Papildus objektu šķaidīšanai uzbrucējs lamājās un draudēja visus nogalināt.

Dežurante Guna paspēja izsaukt policiju, taču, kamēr ekipāža atbrauca, vīrietis jau bija gabalā. Iespējams, vājprātīgā plosīšanās tika iztraucēta, vēl pirms iebrucējs paspēja sasniegt galveno mērķi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas