Salaspilieši šokā - pašvaldības vietā nākas apmaksāt elektrības rēķinus

tautaruna.lv 10.jūlijs 2023, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
2019. gadā daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji Salaspilī, Celtnieku ielā, gavilēja – novada dome piešķīra aptuveni 29 000 eiro līdzfinansējuma viņu pagalma labiekārtošanai. Tika paplašināts automašīnu stāvlaukums, veikta apzaļumošana un uzstādītas laternas. Iedzīvotāju prieku gan aizēnojis fakts, ka viņu rēķini par koplietošanas elektroenerģiju kopš tā laika aug griezdamies, vēsta "Bez Tabu".

Mājas pārvaldniece Ludmila apkopojusi rēķinus, kuros skaidri redzams, februārī par elektrību koplietošanas telpās jāmaksā trīs eiro, bet pērnā gada maijā - 4 eiro un 10 centi no dzīvokļa. Tas nozīmē, - 50 dzīvokļu īpašnieki “sametušies” vairāk nekā 200 eiro lielam elektrības rēķinam. Likuši galvas kopā, meklējuši augsto izmaksu vaininieku un atraduši - četras piemājas laternas ar kopumā septiņiem gaismekļiem, no kuriem pieci uzstādīti projekta ietvaros.

Iedzīvotāji pārliecināti - tā kā laternas atrodas uz ielas, elektrības rēķinu apmaksa būtu jāuzņemas pašvaldībai. Penionāre Ludmila ir neizpratnē: “Cenas aug, tauta kļūst nabadzīgāka, iedzīvotāji sūdzas - cik var tā?”

Ar Salaspils novada pašvaldības komentārs:

“Zeme ir Celtnieku ielas 6B nama kopīpašums. Pēc saskaņota būvprojekta pašvaldība ir līdzfinansējusi Celtnieku ielas 6B nama labiekārtošanas darbus, tajā skaitā arī apgaismojuma izbūvi, to pieslēdzot pie Celtnieku ielas 6B nama elektrotīkla. Savukārt kadastra kartē, kas ir publiski pieejama, redzams, ka pašvaldības īpašums - iela, kas nav izbūvēta, atrodas aiz mājas Celtnieku ielā 6B, un nav saistīta ar minēto apgaismojumu. Pašvaldība nav tiesīga ieguldīt līdzekļus privāta īpašuma uzturēšanā.”

Pašvaldības nostājai piekrīt arī Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Pepiņš. Viņaprāt, domei piekrītot segt konkrētās mājas āra apgaismojuma izmaksas, tiktu neviļus atvērta pandoras lāde un šādu labumu viens pēc otra sagribētu arī citi Salaspils iedzīvotāji. Viņš uzsver - pašvaldība, kā noteikts likumā, nedrīkst ieguldīt līdzekļus privātīpašumā, un šajā gadījumā iedzīvotājiem vienkārši jādomā, kā padarīt ielu apgaismojumu maciņam draudzīgāku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas