Ģimene šokēta par policista agresīvo rīcību pret bērnu

tautaruna.lv 11.jūlijs 2023, 5:00
 
F64
Daudzbērnu ģimene no Bērzes pagasta ir neizpratnē par Valsts policijas darbinieku rīcību. Aizdomās par vandalismu skolas telpās nopratināts ģimenes divpadsmit gadus vecais dēls. Likumsargs ar pusaudzi sarunājies agresīvi, kā arī esot izteicis draudus, vēsta "Bez Tabu".

Dēla vecāki par situāciju skolas telpās uzzinājuši jau pēc notikušās pratināšanas. Bērns mājās atstāstījis notikušo. Pie dēla mācību iestādē pienācis policists un aicinājis doties uz kabinetu. Policists licis apsēsties, priekšā nolicis baltu lapu, sākot diktēt priekšā paskaidrojuma tekstu, licis atzīties, ka viņš kopā ar brāli izsitis kādai pamestai fermai logus. Turklāt to piespiedis darīt arī vecākā brāļa vārdā! Puika apgalvojis, ka nav to darījis. Policists sācis draudēt.

"Ļoti zemiska rīcība no likumsargu puses. Viņi teica, ja dēls neatzīsies, viņu aizsūtīs uz koloniju, mammu un tēti neredzēs, iesēdinās ar astoņiem čigāniem vienā kamerā. Tas nav normāli!" saka Ainārs, bērna tēvs.

Ģimene ir šokēta ne tikai par agresīvo komunikāciju no likumsargu puses, bet arī uzskata, ka pirms pārrunām ar dēlu skolas vadībai bija jāinformē ģimene. Dēls vecākiem stāstījis, ka telpā atradies tikai ar policistu. Arī neviens no skolas personāla neesot bijis klāt, kā arī neesot interesējies par to, kāpēc un kādas sarunas ar audzēkni tiek veiktas.

Šobrīd Valsts policijā saņemti iesniegumi no visām iesaitītajām pusēm un notiek izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas