Liepnieks sašutis par to, cik dziļā nabadzībā grimst Latvija

tautaruna.lv 11.jūlijs 2023, 0:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Polittehnologs Jurģis Liepnieks, mikroblogošanas vietnē pārpublicējot ierakstu par elektrības cenu salīdzinājumu Baltijas valstīs, neslēpj sašutumu par elektrības cenām Latvijā salīdzinājumā ar Igauniju un Lietuvu.

Liepnieka pārpublicētajā ierakstā redzams, cik % Latvijā elektrības cenas ir pret kaimiņvalstu cenām, proti, Latvijā pret Lietuvu būs par 40% dārgāk, Latvijā pret Igauniju par 20% dārgāk.

Liepnieks, komentējot šo ierakstu, pauž, ka Latvija grimst vēl lielākā nabadzībā.

"Grūti beigt sašust par šo. Līdztekus Batlijā dārgākajiem medikamentiem, dārgākajai pārtikai, lielākajai inflācijai nostiprinam arī turpmāk dārgāko elektrību. Vēl arī grasās celt nodokļus! Pārliecinoši un skaidri dodamies dziļāk nabadzībā, dziļāk atpalicībā," raksta Liepnieks.

Iepriekš vēstījām arī par produktu cenu salīdzinājumu Baltijas valstīs. Proti, mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību piesaistījis dzejnieces Liānas Langas ieraksts par cenu atšķirībām Rimi lielveikalos Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

Publiciste atsaucās uz Rus.LSM pētījumu, kurā salīdzinātas rapšu eļļas cenas Rimi lielveikalos Igaunijā, Lietuvā un Latvijā un redzams, ka Latvijā konkrētā eļļa ir krietni dārgāka nekā kaimi;nvalstīs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas