Autovadītājs šokēts par notiekošo CSDD

tautaruna.lv 19.decembris 2022, 7:00
 
F64
Smiltenietis Mārtiņš kādā ziemas pēcpusdienā devies uz Ceļu satiksmes drošības direkciju Rīgā, lai veiktu tehnisko apskati savam spēkratam. Viņa acis iepletušās izbrīnā, ieraugot, cik gara gaidītāju rinda ir viņa priekšā. Bet vēl jo vairāk, ka bargajā salā un putenī nākas gaidīt aukstumā, zem klajas debess, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mārtiņš devies uz ikgadējo tehnisko apskati savam automobilim, taču viņš pārsteigts nesagatavots - rindā priekšā gaidījuši vairāk nekā 160 cilvēki. Lai gan ieradies tehniskās apskates stacijā ap pl. 15.00, rinda “kustējusies” gausi un nācies gaidīt līdz pašam vakaram, kad beidzot sagaidījis savu kārtu. Diemžēl, tad viņu sagaidījis jau nākamais nepatīkamais pārsteigums.

“Izstāvēju stacijā rindu pie šī te boksa un tad, kad es iekļuvu iekšā, pats dramatiskākais bija tas, ka laiks bija tiešām auksts, vakars un visiem tiem, kas dodas iekšā, palūdz vienkārši iziet no stacijas ārā, aizveras durvis. Auksts, mitrs, stāvi ārā un gaidi, kad apskatīsies tavu mašīnu.”

Pieredzējušais šoferis atzīst, ka labprāt gribētu piedalīties tehniskās apskates procesā un sekot līdzi tam, kā inspektori veic pārbaudi, taču, ja tiešām jāsalst aiz durvīm, vismaz nojumi vai uzgaidāmo telpu klientiem vajadzētu atvēlēt. Mārtiņš ir neizpratnē par tādu kārtību, jo, viņaprāt, kovidpandēmijas ierobežojumi ir beigušies, tāpēc pamata šādai nehumānai rīcībai neesot.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā aicina autovadītājus iestāties rindā uz rēķinu apmaksu un tehnisko apskati elektroniski, tādā veidā samazinot gaidīšanas laiku pat par divām trešdaļām.

Lai pasargātu klientus un tehniskās apskates stacijas darbiniekus no infekcijas slimību izplatīšanās un parūpētos par šoferu drošību automašīnu pārbaudes laikā, klienti tiešām aicināti uzgaidīt aiz durvīm. Ērtības labad izvietota arī nojume stacijas galā, kur patverties no izmirkšanas. Ja tomēr laikapstākļi nelutina un ir patiešām slikti, klienti drīkst lūgt atļauju inspektoriem uzkavēties tehniskās apskates stacijā, autovadītājiem paredzētā vietā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:07

Jaunākās diskusijas