Zīdaiņa un viņa mammas cīņa ar Covid-19 Bērnu slimnīcā izvēršas murgā

tautaruna.lv 19.novembris 2022, 13:06
 
F64
Gundara nepilnus divus mēnešus vecais dēls nesen piedzīvojis teju vai savu otro dzimšanas dienu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kad Markuss bija vien mēnesi un dažas dienas vecs, zīdainis inficējās ar Covid-19. “Viņam bija pamatīgas iesnas, klepus. Ļoti nopietni bija,” atminas tēvs.

Latvijā vēl nebijis gadījums. Līdz šim slimnīcā neesot uzņemts tik jauns kovida infekcijas skarts pacients. Turklāt situāciju būtiski sarežģī mazuļa sirdskaite kopš dzimšanas. Vecākus pārsteidz, ka kritiskā brīdī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā nācies gaidīt vairākas stundas - vispirms analīžu rezultātus, bet pēc tam - uzņemšanas procedūru slimnīcā.

"Ļoti lēni viss darās. Sāksim ar to, ka sieva nosēdēja uzņemšanas nodaļā gandrīz sešas stundas. Viņš ir zīdainis. Viņš bija smagā stāvoklī. Es uzskatu, ka vajadzēja viņu uzreiz paņemt un pārbaudīt."

Nākamajā dienā pēc reģistrēšanas slimnīcā zēns tika ievietots intensīvajā nodaļā. Zīdainim tika pieslēgts lērums sistēmu, veiktas ne mazums injekciju, vienubrīd pat nācies pievienot elpošanas aparātu. Ārsti konstatēja plaušu labās puses bojājumus. Pēc vairāku dienu cīniņa Markuss tika pārvietots uz rehabilitācijas nodaļu.

Puisēns tika izrakstīts no slimnīcas dienu pirms intervijas ar “Bez Tabu” un savu pirmo vārdadienu sagaida mājās. Taču vēl pirms tam Gundars vēršas raidījumā, kritizējot slimnīcas personāla, it sevišķi - medicīnas māsu, attieksmi. Māmiņa Rita stāsta, ka māsas palātā parādījušās reti, līdzīgi rīkojušies arī ārsti. Valdījusi neziņa un stress. Lielākoties Rita arī atradusies palātā - četrās sienās un bez iespējas izlocīt kājas.

Māte uzskata, ka personāls rīkojies neatbilstoši kvalifikācijai un arī vecāku gaidām tik grūtajā un sarežģītajā brīdī. Gundars tikmēr norāda uz, viņaprāt, pacientu šķirošanu.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) atvainojas vecākiem par piedzīvoto. Slimnīcas runassieva Dace Zaldāte-Rozentāle gan uzsver, ka jebkuru pārpratumu, konfliktsituāciju vai citas domstarpības ideālā gadījumā esot jārisina uzreiz un uz vietas slimnīcā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas