"Mani izmantoja kā vergu"; ukraiņu bēgle sūdzas par apstākļiem Eiropā

tautaruna.lv 19.novembris 2022, 13:38
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Lielbritānijā 42 gadus vecā Ukfīldas iedzīvotāja Hanna Debenema valsts bēgļu programmas ietvaros uzņēma ukraiņu bēgli ar bērnu, kura vēlāk devās uz policiju un apsūdzēja britu sievieti par to, ka viņa "tiek izmantota kā verdzene un pilna laika aukle bērniem par nelielu vai nekādu atlīdzību," vēsta Daily Mail.
42 gadus vecā Ukfīldas iedzīvotāja Hanna Debenema, kura strādā par garīgās veselības speciālisti Nacionālajā veselības dienestā, tika iesaistīta lietas izmeklēšanā divus mēnešus, taču šonedēļ visas apsūdzības tika atceltas pierādījumu trūkuma dēļ.

Sieviete valsts bēgļu palīdzības programmas ietvaros uzņēma savās mājās Ukrainas pilsoni ar bērnu. Puses vienojās, ka ukrainiete par 200 mārciņām mēnesī strādās par auklīti divas vai trīs dienas nedēļā un palīdzēs sievietei ar dēlu.

Pēc Debenemas teiktā, pēc sievietes ierašanās jūnijā viņas ģimene bija palīdzējusi bēglei ar papīriem, bankas kontiem un bērna iekārtošanu skolā.

Viņa atzīmēja, ka pirmās pāris nedēļas viņu attiecības bija normālas, tad sākās problēmas. Ukraiņu bēgle kļuva nekārtīga un neslēpa sašutumu par britu sievietes atteikšanos aivest viņu uz tikšanos, lai gan bēgle zināja, ka Hanna nevar pamest darbu.

Problēma saasinājās, kad bēgle, pavadot Debenemas bērnu uz skolu, ieteica viņam doties uz tualeti blakus rotaļu laukumam, lai gan māja atrodas divu minūšu attālumā.

"Es teicu, ka pēc pabalstu saņemšanas viņai jāatrod cita dzīvesvieta," dalījās Debenema. Dažas dienas vēlāk ukrainiete informēja viņu par savu lēmumu doties prom, taču pēc tam britu sievietes mājā ieradās policija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas