Tauta nikna par IZM ieceri likvidēt budžeta vietas; "varētu arī likvidēt vēl dzemdību namus"

tautaruna.lv 30.augusts 2022, 17:30
 
Pixabay
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), vērtējot iespējas turpmākai augstākās izglītības finansēšanai, izskata variantu atteikties no budžeta un maksas studiju vietu sistēmas augstskolās, tā vietā ieviešot līdzmaksājumus vairumam studējošo.
Ministrija apgalvo, ka tā piedāvā sociāli taisnīgāku modeli, kas paredz nevis budžeta un maksas vietas, bet gan daļēju valsts atbalstu visiem studējošajiem valsts augstskolās un pilnībā no valsts budžeta dotētu augstāko izglītību pēc sociālajiem kritērijiem koledžās un STEM, veselības aprūpes, pedagoģijas absolventiem.
Ziņa ātri vien kļuva par šīsdienas vienu no apspriestākajiem tematiem soctīklos.
"Hm... Sākām ar lauku skolu slēgšanu un pabeigsim ar izglītības slēgšanu vispār. Galvenais, nemazināt birokrātu aparātu! Visur citur naudu drīkst nogriezt...." raksta Ēriks.
Tekla: "Labrīt, latvju tauta, cilvēki, kuri šoziem sabruks zem milzīgo rēķinu nastas! Mums visiem ne diena bez pārsteigumiem. Šodien jauna ziņa! IZM piedāvā atteikties no budžeta vietām, vairumam studentu liekot maksāt līdzmaksājumu! Kā gan Muižnieces kundze un viņas pavēlnieki neiedomājās par tādu iespēju agrāk? Tiešām, nu nav vajadzīgi latviešiem izglītoti cilvēki. NAV VAJADZĪGI! Un vispār nav vajadzīgas augstskolas.
Nauda vajadzīga pabrikveidīgajiem. Bet tumšie ļautiņi ies vēlēt par solījumiem un pamazām iznīks. Jo ar visu samierināsies un klusēs.
Kur palika tie, kuri pirms trīsdesmit gadiem stāvēja Brīvības ceļā, un kur palika tie, kuri solīja, ka pēc trīsdesmit gadiem Latvija dzīvos tā, kā dzīvo Skandināvu valstīs? Man skumji sākt rītu ar šādām pārdomām, bet IZM "piedāvājums" mani apstulbināja. Vēl varētu likvidēt dzemdību namus un sievietes sterilizēt...."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas