Latvijas uzņēmējs sašutis par novēroto tirdzniecības centrā Siguldā

tautaruna.lv 15.novembris 2020, 16:07
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Uzņēmuma BMS-Baltijas Mārketing Serviss direktors un īpašnieks Juris Putnis sociālajā vietnē Facebook paudis sašutumu par novēroto tirdzniecības centros ārkārtējās situācijas laikā.

Putnis neslēpj, ka pieņemtie ierobežojumi tirdzniecības centros un policijas rīcība viņu ir pamatīgi saniknojusi.

"Šodien iegāju Siguldas tirdzniecības centrā Šokolāde, mazos veikalus, ieskaitot puķu (kuras produkcija nevar divas dienas pagaidīt, novīst), terorizēja policija un vēra ciet, sakot ka tirgo ne pirmās nepieciešamības preces un viņi pilda valdības pieņemtos noteikumus! Īpašnieki ar asarām acīs slēdza ciet savus mazos veikaliņus (kuri bija investējuši līdzekļos, nodrošinot ar visu nepieciešamo, lai nebūtu tieša kontakta ar pircējiem), lai arī tai pašā laikā Drogas kuras dublē Rimi nepārtikā, lielo telekomunikāciju uzņēmumu trīs veikaliņi netraucēti strādāja un pulcēja cilvēkus!" atklāj ieraksta autors.

Uzņēmējs norāda, ka šādi tiek iznīcināti mazie uzņēmumi un radīta turbulence uzņēmēju vidū. "Laiks rādīs no kā būs lielāks ļaunums, vai C19, vai neapdomīgie, nevienlīdzīgie noteikumi kuri veicina neirozes izraisītas sekas ar komplikācijām? Mani izbrīna fakts cik ātri lēmumu pieņēmēji iedzīvojas savā burbulī un neredz kas notiek apkārt!!!" norāda Putnis.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) sestdien, veicot preventīvās pārbaudes gandrīz 1000 dažādās tirdzniecības vietās un ēdināšanas iestādēs, sākusi divas resoriskās pārbaudes un deviņus administratīvā pārkāpuma procesus, informēja policijā.

Policija arī turpmāk veiks šādas pārbaudes, lai uzraudzītu, vai tiek ievēroto Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai noteiktās drošības prasības. VP aicina gan komersantus, gan iedzīvotājus būt atbildīgiem - gan pret savu, gan līdzcilvēku veselību un drošību - un ievērot šos pastiprinātos piesardzības pasākumus.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no 9.novembra līdz 6.decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:13

Jaunākās diskusijas