"Iedzeriet pretsāpju tableti!"; sieviete nespēj atrast zobārstu

tautaruna.lv 2.oktobris 2020, 18:14
 
Pixabay
Kāda sieviete sašutusi par zobārstu nepieejamību reģionos - 11 zobārstniecības, bet neviena nespēj izraut zobu!

"Cēsīs ir 11 zobārstniecības, bet nevienā no tām nav iespējams izraut sāpošu zobu! Arī uz raušanu esot jāpierakstās, vienā zobārstniecībā piedāvāja decembra mēnesi.

Uz jautājumu, ko darīt, atbilde bija meklējiet zobārstu Valmierā vai iedzeriet pretsāpju tableti.

Varbūt tā ir arī citās mazpilsētās? Kāpēc kaut vienā zobārstniecībā nevar būt dežūrārsts, jo ar stiprām zobu sāpēm jokot nevar! Nu ko, meklēsim "blatus"!" "Bez Tabu Sūdzību dēlī" raksta Anita.

Jau vēstīts, ka Latvijā dažviet ierobežoti zobārstu pakalpojumu pieejamība bērniem. Lai stimulētu bērnu zobārstniecības pakalpojumu pieejamību, Veselības ministrija rosina izsniegt kompensācijas zobārstiem, kuri izvēlas strādāt reģionos.

Lai gan cilvēki ļoti labi apzinās, ka mutes veselība ietekmē katra vispārējo veselības stāvokli, tomēr 44% Latvijas iedzīvotāju pie zobārsta vēršas tikai tad, kad ir jau parādījušās sāpes. To apliecina Starptautiskās mutes veselības dienas aptauja.

Tieši vīrieši ir tie, kas zobārstu apmeklē, tikai, parādoties sāpēm - 49%, turklāt īpaši izteikti tas ir Latgalē. Savukārt sievietēm šis rādītājs ir - 40%. Tomēr ir arī cilvēki, kas priekšzīmīgi ievēro norādījumus un zobārstu apmeklē vismaz reizi gadā (profilaktiski) - 36%. Arī šajā rādītājā apzinīgākas ir sievietes - 41% un 30% vīriešu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas