Vīrietis Talsos uzskata, ka varas iestādes slēpj no viņa mīļoto sievieti un bērnus

tautaruna.lv 2.oktobris 2020, 15:18
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kādu mazu meitenīti Talsos saistībā ar zilumiem uz viņas ķermeņa kopā ar bērna māti norobežojuši no mammas dzīvesbiedra, kurš savukārt uzskata, ka tas darīts negodīgu apsvērumu dēļ un notikušo sauc par pārpratumu, vēsta raidījums “Degpunktā”.
Mazā meitenīte pagājušajā nedēļā atnāca uz bērnudārzu ar pārsistu lūpu, par ko audzinātājas ziņoja sociālajiem dienestiem. Nākamajā dienā vecāki atklāja, ka bērnam uz kājas uzradies arī zilums.

Bāriņtiesa nolēma meitenes mātei piedāvāt vietu krīzes centrā, taču sievietes dzīvesbiedrs uzskata, ka tas darīts negodīgu apsvērumu dēļ.

Mārtiņš dzīvo Talsos un ir iemīlējies kādā trīs bērnu mātē, kuru sauksim par Lieni. Pāris nav precējies, bet kopā audzina Lienes atvases - trīs meitiņas, visas zem četru gadu vecuma. Tagad kopdzīvei pienācis gals. Mārtiņš stāsta, ka mīļoto sievieti un bērnus no viņa izolējušas varas iestādes. Iemesls drastiskajai rīcībai, viņaprāt, bijis pārpratums.

"Pagājušonedēļ bērns, lēkājot pa gultu un dauzoties ar vecāko māsu, nokrita zemē un pārsita lūpu. Bērnu māte aizveda uz bērnudārzu un izstāstīja, kādēļ viņai ir pārsista lūpa. Bērnudārzs pateica, ka viss ir labi. Beigās bērnudārzs ir aizsūtījis ziņoumu bāriņtiesai par to, ka bērnam ir traumēta lūpa. Bēriņtiesa atbrauca pie mums ar sociālo darbinieci un pierakstīja arī bērna liecību, ka bērns nokritis no gultas. Tajā pašā vakarā bērna māte lika vannā bērnu un bērnam nebija nekādu zilumu. Nākamajā dienā, bērnu aizlaižot uz bērnudārzu, nākot mājās, bērns pasaka, ka ir nokritusi no krēsla. Beigās, kad bērns sāka pārvilkt bērnudārza drēbes, tad ieraudzīja, ka ir zilums. Un jau nākamajā dienā bāriņtiesa izsauca bērna māti uz pārrunām un bāriņtiesa sāka šantažēt bērna māti - ja nebraukšot uz krīzes centru, tad atņemšot bērnu. Viņi mēģina panākt, ka nevis bērnudārzā tas ir noticis, bet, ka mājās notiek vardarbība pret bērnu," stāsta Mārtiņš.

Lienes dzīvesbiedrs Mārtiņš uzskata, ka iestādes novedušas Lieni līdz bezpalīdzīgam stāvokim un krīzes centru Ventspilī, kurā viņa tagad uzturas itin kā piespiedu kārtā, salīdzina ar cietumu - telefonu Lienei ļaujot izmantot tikai stundu dienā, pārējā laikā atņem, satikties nav iespējams, jo sarunas noklausās un mātei ar bērniem jāsēž telpās - ārā iziet nedrīkst.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:06

Jaunākās diskusijas