Servisa darbinieks 5 promiļu reibumā dodas izbraucienā ar klienta automašīnu

tautaruna.lv 5.marts 2020, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Aleksejs pirms mēneša iegādājās savu pirmo automašīnu par nepilniem septiņiem tūkstošiem eiro. Jau iegādes brīdī viņš zināja, ka būs jāveic nelieli profilaktiski remontdarbi, lai arī turpmāk automašīna varētu braukt bez problēmām. Nepieciešamās detaļas joprojām stāv mašīnas bagāžniekā, jo meistars tās tā arī nenomainīja, vēsta raidījums "Bez Tabu".

To, ka kaut kas nav kārtībā, Aleksejs saprata pēc divām dienām, jo serviss bijis aizslēgts un tā tuvumā nekur nav manījis savu automašīnu. Sazvanot policiju, Aleksejam norādīts, ka viņa spēkrats ar evakuatoru nogādāts policijas stāvlaukumā, jo to vadījis dzērājšoferis.

Izrādās, likumsargi pie automašīnas stūres sēdošā vīrieša izelpā konstatējuši piecas promiles alkohola. Slokas ielas iedzīvotāji, kuriem radušās aizdomas, ka spēkratu vada dzērājšoferis, ziņojuši policistiem par pagalmā esošo automašīnu, kas braukā šurpu turpu.

Kaut sākotnēji Aleksejs par notikušo vērsās Valsts policijā, vēlāk viņš savu iesniegumu atsauca, Mašīnas īpašnieks to skaidro ar to, ka par notikušo jāatbild servisa vadībai, kas pieļāva automašīnas ”aizņemšanos”, nevis konkrētajam remontstrādniekam, kurš cita starpā Aleksejam ir labi zināms.

“Bez Tabu” nepieteiktā vizītē dodas uz Alekseja norādīto servisu, tur sastopot rosāmies trīs vīrus, kuri norāda, ka servisa vadītājs nav pieejams. Žurnālisti telefonā demonstrē Alekseja mašīnas attēlus, taču atsaucību negūst. Vēlāk gan noskaidrojas, ka viens no klātesošajiem darbiniekiem, iespējams, ir arī servisa īpašnieks, kurš pēkšņi tomēr atceras Alekseja mašīnu.

Servisa īpašnieki jau pirms “Bez Tabu” ierašanās sagatavojuši video kameru ierakstus, kuros redzams, ka Aleksejs mašīnu atstāj pie servisa durvīm. Pēc nepilnām divdesmit minūtēm ierodas pieminētais Leonīds un ar spēkratu aizbrauc.

“Bez Tabu” vairākkārt cenšas sazvanīt arī minēto meistaru dzērājšoferi, taču nesekmīgi.

Aleksejs par notikušo plāno atkārtoti vērsties policijā, kā arī Valsts ieņēmumu dienestā, jo uzskata, ka servisā tiek strādāts bez darba līgumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas