Priekšnesuma mēģinājuma laikā nomirst atrakciju parka darbinieks

tautaruna.lv 5.augusts 2019, 18:30
 
AFP/ SCANPIX/LETA
Traģisks negadījums noticis Japānā, kur deju priekšnesuma mēģinājuma laikā nomiris darbinieks, kurš strādājis vienā no atrakciju parkiem, raksta "The Mirror".
Deju priekšnesuma mēģinājums ildzis aptuveni 20 minūtes un vienam no tā dalībniekiem tas bija jāaizvada, velkot mugurā aptuveni 16 kilogramus smagu tērpu. Brīdī, kad noticis mēģinājums, arā valdījis +28 grādu karstums. Tiek pieļauts, ka tieši pārlieku lielās slodzes un karstuma dēļ apstājusies darbinieka sirds.

Lai gan notikuma vietā teju nekavējties ieradušies mediķi, vīrieša dzīvību nav izdevies glābt. Zināms, ka lielā "karstuma viļņa" laikā Japānā gājuši bojā 11 cilvēki.

Jau vēstīts, ka arī Eiropā šovasar vairākkārt pārspēti karstuma rekordi. Aptuveni pirms nedēļas Zviedrijā aiz Ziemeļu polārā loka gaiss sakarsa līdz +34,8 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra Zviedrijas galējos ziemeļos reģistrēta pirmo reizi novērojumu vēsturē.

Savukārt sestdien Norvēģijas centrālajā daļā reģistrēta svelme līdz +35,6 grādiem, un tas ir Norvēģijas absolūtais karstuma rekords. Tikpat augsta gaisa temperatūra Norvēģijā bija arī 1970.gada 20.jūnijā.

Pasaules Meteoroloģijas organizācija šīs nedēļas karstumu Eiropā raksturojusi kā "absolūti neticamu" un brīdinājusi, ka šovasar Grenlande var zaudēt lielāko ledus apjomu novērojumu vēsturē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:09

Jaunākās diskusijas