VIDEO: Audzinātājas attieksme izraisa sašutumu apkaimes iedzīvotājiem Rīgā

tautaruna.lv 28.marts 2019, 17:43
 
Ekrānuzņēmums no video
Kāda Rīgas privātā bērnudārza audzinātāja uzrakstīja atlūgumu pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji nofilmēja, kā sieviete ved pastaigā mazuļus. Aculiecinieka video redzams, kā sieviete velk pa zemi pusotra gada vecu zēnu, vēsta LTV "Panorāma".

Pašlaik Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) aicina zēna vecākus rakstīt iesniegumu.

Kā vēsta "Panorāma", zēnam iepriekšējā dienā bija palicis pusotrs gadiņš un video uzņemts bērna pirmajā bērnudārza dienā. "Velk mazuli pa zemi kā tādu rotaļlietu! Pēc tam noliek. Tad paņem un nopurina, un aizvilka tālāk," redzēto raksturoja aculieciniece. Pēc tam kāda cita Duntes ielas iedzīvotāja video aiznesa parādīt bērnudārza vadībai.

Bērnudārza "Maziņš ES" vadītāja Jana Jakušenko skaidro, ka pēc redzētā video audzinātāja atlaista un viņa uzrakstījusi atlūgumu un paskaidrojumu par notikušo. "Viens laižās, otrs neturas; šņore jātur, jo viņi uzreiz visi mūk, ja tu atlaid šņori. Šitas guļ uz grīdas. Nu, kaut kā paņēmu aiz čuprīša. Kaut kā jādabū līdz tam laukumiņam," "Panorāmai" stāsta no darba atbrīvotā audzinātāja.

Tāpat video redzams vēl kāds bērns, kurš atpaliek no grupiņas, kas arī pēc VBTAI uzskatiem nav pieļaujam.

Kā informē "Panorāma" šis nav pirmais incidents šajā bērnudārzā - pirms nepilna gada noklīda divgadīga meitenīte, kuru pamanīja garāmbraucoša vietējā iedzīvotāja un izsauca policiju. Izrādās audzinātājas nebija pamanījušas, ka bērns ir pazudis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas