Eksperimentā atklājas, cik vienkārši svešiniekam iekļūt Latvijas bērnudārzos

tautaruna.lv 27.februāris 2019, 12:51
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Raidījums "Bez Tabu" veicis ekspreimentu, kurā pārbaudīts, cik viegli svešam cilvēkam iekļūt bērnudārzā. Eksperimenta laikā pierādījās, ka lielas problēmas tas nesagādā.

Apmeklējot pirmsskolas izglītības iestādes Ogrē, Ikšķilē, Ulbrokā, Rīgā, kā arī Iecavā raidījums ”Bez Tabu” atklājis, ka jebkurš svešinieks netraucēti var iekļūt bērnudārza telpās un piekļūt bērniem. Visi bērnudārzi tika apmeklēti laikā, kad bērni atradās iekštelpās, kā arī žurnālisti nekontaktējās ar bērniem, taču jānorāda, ka to būtu iespējams izdarīt, ja tāda vēlme ienākušajiem svešiniekiem būtu bijusi, norāda "Bez Tabu".

Eksperimentā tika novērots, ka visu apmeklēto bērnudārzu teritorija ir iežogota, kā arī uz vārtiņiem uzlikti brīdinājumi, ka bērnu drošības dēļ vārtiņi ir jāaizver. Lielākoties visu apmeklēto dārziņu ārdurvis ir aprīkotas ar kodu atslēgām, kam teorētiski būtu jāattur svešas personas no iekļūšanas telpās. Par spīti tam, ne visur šīs kodu sistēmas ir darba kārtībā, kā rezultātā durvis, pat nezinot kodu, pavisam vienkārši var atvērt, secina raidījums.

Raidījuma žurnālistiem netraucēti izdevās iekļūt Ogres bērnudārzā ”Cīrulītis”, Ikšķiles bērnudārzā ”Urdaviņa”, kā arī Iecavas dārziņā ”Cālītis”.

Turpretī Stopiņu novada bērnudārza ”Pienenīte”, kā arī Rīgas 224. pirmsskolas izglītības iestādes durvis nepiederošām personām bija slēgtas. Jānorāda, ka ”Pienenīte” teritorijā uzstādītas vairākas video novērošanas kameras, kurās redzamo pārrauga dežurants. Apmeklēto bērnudārzu darbinieku rīcībā ir signalizācijas pultis, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt apsardzes darbiniekus.

Avots: Bez Tabu

Mediji jau vēstīja, ka februārī apritējuši 20 gadi kopš traģēdijas Gulbenē, kad kāds vīrietis netraucēti iegāja bērnudārzā un nogalināja trīs bērnus un audzinātāju. Uzbrucējs asiņaino uzbrukumu veicis ar mērķis kļūt slavens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas