Jānis Šipkēvics jaunākais velta aizkustinošus vārdus Andrejam Žagaram

tautaruna.lv 27.februāris 2019, 14:44
 
F64
Pēc tam, kad kļuva zināms, ka aizsaulē devies aktieris un režisors Andrejs Žagars, daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki dalījās pārdomās par Žagaru kā personību. Mūziķis Jānis Šipkēvics Žagaru salīdzināja ar Džordžu Maiklu un Karlu Lagerfeldu.

Šipkēvics sociālajā tīklā Facebook raksta, ka Andrejs Žagars vienmēr viņa prātā būs kā elegances un harizmātiskas, bezkompromisu mākslas apdullināts vizionārs mūsu platuma grādos.

"Viņam viennozīmīgi piemita gudra un sirsnīga snoba aura, laba gaume, prasme izbaudīt dzīvi kā izsmalcinātu izrādi. Žagars ir bijis mūsu operas Džordžs Maikls un Karls Lagerfelds vienā personā. Estētisko principu samuraji. Viņi šobrīd kopā, esmu drošs, bauda kādu superdārgu šampanieti.


Gribam vai nē, mēs esam Andreja Žagara rokraksta sekotāji, jo Andreja izveidotā kultūras druva ir tā, kurā dīgst tagadnes jaunie graudi, pumpuro bezkompromisu ideālu asni un zaļo utopisko cerību pļavas. Pēc dzīves lūzumiem plaukst pat nocirsti celmi, un šajās Lieldienās noplūktie žagariņi atdzīvosies ar pavisam īpašiem pūpoliem," raksta Šipkēvics.

Tikmēr komentāros Facebook lietotāji pauž sajūsmu par to, cik "skaisti un precīzi" izteicies Šipkēvics.

"Jāni - neticēju, ka var pateikt tik dziļi. Vēl viena Žagara fenomena šķautne saistīta ar to, ka viņam tiešām bija vīzija. Atceros, ka viņa LNO vadības noslēgumā izskanēja pārmetumi par zemajām algām. Tai pat laikā, viņš ar savu personību piešķīra Nacionālajai operai tādu kā augstvērtības auru. Mums pārējiem laikam jāmācās no Andreja pieredzes. Būt vizionāriem un vienlaicīgi atbildīgiem pret citiem," teikts kādā komentārā.

Jāatgādina, ka pēc ilgstošas slimības naktī uz otrdienu mūžībā devies latviešu aktieris, režisors un uzņēmējs Andrejs Žagars. Andrejs Žagars dzimis 1958. gada 16. oktobrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas