Uzmanies! Krāpnieki atraduši jaunu veidu, kā apmuļķot cilvēkus Latvijā

tautaruna.lv 29.janvāris 2019, 7:13
 
SCANPIX
Kāda sieviete sociālajā tīklā facebook brīdina līdzcilvēkus par krāpnieki, kuri atraduši jaunu veidu, kā apmuļķot cilvēkus un iegūt viņu naudu.
Kā izrādās, tad sociālajā tīklā facebook jau esot manīti vairāki sludinājumi, kuros tiek vēstīts, ka tiek atdoti bīglu šķirnes kucēni. Suņi it kā tiekot atdoti par brīvu. Ja tie netikšot paņemti, dzīvnieki tikšot iemidzināti. Klāt sludinājumam pievienots arī telefona numurs.

Protams, šāds sludinājums piesaista cilvēku uzmanību un vairāki vēlas palīdzēt nelaimē nonākušajiem zvēriņiem. Tiesa, izrādās, ka patiesībā šādu suņuku nemaz nav un telefona numurs, kas pievienots sludinājumam patiesībā ir reģistrēts ārvalstīs. Zvanot uz to, ir jāmaksā. "Cilvēki atraduši veidu, kā piepelnīties uz citu līdzjūtības," raksta brīdinājuma autore. Turklāt izrādās, ka oriģinālais suņuku attēls paņemts no mājaslapas, kas atrodama Krievijā.

Jāatzīmē, ka šis nav pirmais gadījums, kad iedzīvotāji ziņo par dažādiem krāpniekiem. Piemēram, 2018.gadā vēstījām, ka iedzīvotāji tiek aicināti uzmanīties no telefonkrāpniekiem, kuri gaida, kad tiem atzvanīs uz ārvalstu telefona numuriem. Tāpat bijuši gadījumi, kad krāpnieki zvana nepazīstamiem cilvēkiem, stāsta, ka to tuvinieki nonākuši nelaimē, un mēģina no šiem sazvanītajiem cilvēkiem iegūt naudas līdzekļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas