Laukos dzīvojoša "Swedbank" kliente līdz tuvākajam bankomātam mēro teju 60 kilometrus

tautaruna.lv 29.janvāris 2019, 16:20
 
F64
Ilze sociālajā tīklā Facebook paudusi sašutumu par to, ka Ērgļos klientiem nav pieejama ne "Swedbank" banka, ne naudas iemaksas automāts, tādēļ viņai jāmēro teju 60 kilometri līdz tuvākajam bankomātam.
"Nepietiek ar to, ka bankas atsaka pilnīgi visus variantus māju hipotekārajiem kredītiem, ja dzīvo laukos, tagad arī lēnām izņem iemaksu bankomātus ārā, lai lauku mazajiem uzņēmējiem būtu vēl grūtāk! Tā kā Ērgļos nav ne bankas, ne iemaksu automāta, speciāli vedam naudu iemaksāt kādā no Madonas (~45km) vai Jēkabpils(~55km) bankomātiem," norāda bankas kliente.

Viņa apliecina, ka todien, kad devusies uz attālo naudas iemaksas bankomātu Jēkabpilī, tas nebijis pieejams. Vēlāk izrādījies, ka arī Madonā abi bankomāti nav strādājuši. Ilze pateicas "Swedbank" par sagādātajām grūtībām un papildu izdevumiem, atklājot, ka, ja ir pārsniegta mēnesī iemaksātā naudas summa, tad tiek piemērots sods.

"Jūs tā jau pilnīgi par katru maksājumu iekasējat komisijas maksas, tagad arī vēl liekat sodus, ja mazie uzņēmēji neizvēlas inkasatora pakalpojumus, bet tomēr paši ved naudu uz bankomātiem. Ja tiešām vēlaties, lai lauki attīstās un te kāds dzīvo, nu beidzat ar visām varītēm likt šķērsļus tam, lai varētu eksistēt mazie uzņēmēji. Saprotu, ka Kiviča problēmas arī ir svarīgas, bet nu šis ir pilnīgs sviests," atzīmē Ilze.

Ekrānšāviņš/Facebook

Jāatzīmē, ka portāla Nra rīcībā ir informācija, ka šāda situācija manāma arī Iecavā, lai iemaksātu naudu, jābrauc uz Ķekavu vai Bausku.

Kā zināms, "Swedbank" filiālēs joprojām saglabājas palielināta klientu plūsma, ņemot vērā bankas sākto internetbankas kodu karšu funkcionalitātes ierobežošanu.

Savukārt 14. martā tiks slēgta arī iespēja autorizēties "Swedbank" mobilajā lietotnē, izmantojot kodu karti. Mobilās lietotnes izmantošanas vide ir viedtālruņi, kuriem jau kopš 2017. gada sākuma ir pieejams bezmaksas digitālais rīks Smart-ID.

1. aprīlī stāsies vēl viens būtisks, ar "Swedbank" nesaistīts ierobežojums, kuru noteikušas starptautiskās karšu maksājumu organizācijas, tostarp VISA un Mastercard - kodu kartes kā bankas karšu interneta pirkumu apstiprinājumu vairs nevarēs izmantot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:41

Jaunākās diskusijas