"Vērojot darbinieku reakciju, šis nebija plānots"; bažas par notiekošo pie Kalnciema ielas grausta

tautaruna.lv 4.janvāris 2019, 11:00
 
F64
Kā jau iepriekš ziņots, būvnieki vakar atsākat Rīgā, Kalnciema ielā 2B, degušā nama demontāžas darbus. Plānots graustu nojaukt līdz 1. stāva līmenim. Savas bažas par notiekošo pauž vietējie iedzīvotāji.

"Tikko nojaukšanas darbi paātrinājās. Dzīvoju blakus šai ēkai. Mana māja jūtami pakustējās, kad gruveši nokrita zemē. Vērojot darbinieku reakcijas, šis nebija plānots, ka arī viņi ir manāmi satraukti," Āgenskalna Facebook domubiedru grupā raksta Oskars. "Mana māja arī jūtami nošūpojās - sajūta ne visai," piekrīt Kaspars.

Vietējie iedzīvotāji izsaka nožēlu, ka šāds jūgendstila nams tika "nolaists", kā arī vairākums uzskata, ka dedzināšana veikta ar nodomu, lai no ēkas varētu "atbrīvoties".

Kā iepriekš ziņots, 19.decembrī pēc ilgstošām diskusijām Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas locekļi ar jaunajiem Kalnciema ielā 2B esošās ēkas īpašniekiem vienojās ēku demontēt līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša. Jaunie ēkas īpašnieki ir igauņu uzņēmums "Novira Capital", kas ir īpašnieki arī Raņķa dambī 14 esošajai ēkai. Tādējādi viss ēku komplekss tagad pieder vienam īpašniekam.

Naktī uz 25.novembri ēkā Kalnciema ielā 2B izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas. Ēkas jau daudzus gadus netiek apsaimniekotas un atzītas par B kategorijas vidi degradējošu būvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:40

Jaunākās diskusijas