Mediķi Rīgā steidz palīgā vīrietim, kuram esot grūtības elpot; simptomi izrādās pavisam citi

tautaruna.lv 25.decembris 2018, 18:00
 
Pixabay
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) atkārtoti aicina nesaukt "ātro palīdzību" saaukstēšanās gadījumā. Mediķi norāda, ka NMPD brigāde jāsauc gadījumā, ja dzīvībai draud nopietnas briesmas, bet saaukstēšanās, angīnas un paaugstinātas temperatūras gadījumā jādodas pie sava ģimenes ārsta.

Mediķi vakar Rīga, plkst. 13:45. saņēma zvanu no kādas sievietes, kura informēja, ka viņas dēlam, 25 gadus vecam jaunietim, augstas temperatūras dēļ esot grūtības elpot. "Mediķu brigāde nekavējoties dodas ceļā. Ierodoties adresē, atklājas, ka no pēkšņām elpošanas grūtībām nav ne vēsts. Vīrietim vien neliels klepus, angīna un 36,6 grādu temperatūra. Vienīgais, kā mediķu brigāde varēja palīdzēt, bija ieteikums turpināt lietot ārsta izrakstītās antibiotikas, jo angīna tik ātri nepāriet," sociālajā tīklā Facebook raksta NMPD.

Šādu un līdzīgu izsaukumu šobrīd ikdienas ir ap 100 un katrs no tiem paaugstina risku brigādēm nepaspēt laikā pie cilvēkiem, kuru dzīvības ir patiesi briesmās. Sākoties ziemai tipisko elpceļu vīrusu saslimšanām, kas norit ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru, iesnām, klepu un galvassāpēm, aicina sazināties ar savu ģimenes ārstu, nevis zvanīt ārkārtas dienestam.

Ārpus ģimenes ārstu darba laika var doties pie dežūrārsta, uz steidzamās medicīniskās palīdzības punktu vai zvanīt uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001 (darba dienās 17:00-8:00; brīvdienās - visu diennakti). Izmanto vienkāršāku saslimšanu gadījumos šīs alternatīvas! Uzzini par tām Nacionālā veselības dienesta mājas lapā: http://bit.ly/medicīniskā_palīdzība

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:19

Jaunākās diskusijas