Bez ūdens un apkures; Ogrē invalīds cenšas izdzīvot, kā vien var

tautaruna.lv 3.oktobris 2018, 9:30
 
Ekrānšāviņš no video
Ogrē kāds vīrietis, kas ir pirmās grupas invalīds, dzīvo kopā ar mātu. Abiem nākas dzīvot bez ūdens un apkures, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Abi saka, ka pārtiek tikai no pensijām. Vīrietim tā ir 80 eiro, viņa mātei 250 eiro.

Abi cilvēki mājvietu raduši Rūpnieku ielā namā, kuru bez viņiem apdzīvo vēl trīs ģimenes. Turp pārcēlušies, jo pēc tam, kad vīrietis zaudējis kājas, aptrūkusies nauda, lai samaksātu par komunālajiem pakalpojumiem, iekrājies parāds un no iepriekšējās dzīvesvietas nācies pārcelties.

Ūdens tiešām nav, jo akā šķidruma nepietiek pat pusei spaiņa, nerunājot par ratiņkrēslā sēdošam invalīdam pielāgotu izkļūšanu no mājas. Lai to izdarītu, vīrietis, pirms tikt lejā pa lieveņa kāpnēm, izkāpj no ratiņkrēsla, kaut kā tiek lejā aiz sevis vilkdams pārvietošanās līdzekli. Abi saka, ka pārtiek tikai no pensijām. Vīrietim tā ir 80 eiro, viņa mātei 250 eiro. Viņi saka, ka naudas knapi pietiek, lai izdzīvotu, nerunājot par to, ka būtu nepieciešams pievienoties pilsētas ūdensvadam, mājai, kura ir privātīpašums, vajadzētu uzlabojumus, lai ar ratiņkrēslu var normāli tikt laukā, jāgādā malka ziemai un tā tālāk.

Palīdzība, lai pieslēgtos pilsētas ūdensvadam un kaut nedaudz atvieglotu izkļūšanu no mājas, savulaik ir prasīta Ogres novadam, bet cilvēki saņēmuši atteikumu. Tas pamatots ar to, ka pašvaldība nevar savu naudu ieguldīt privātīpašumā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:12

Jaunākās diskusijas