Sēņotāja nepatīkami pārsteigta par atrasto zem sūnām mežā

tautaruna.lv 5.septembris 2018, 18:05
 
Ekrānšāviņš no Zandas Z.twitter ieraksta
Laikā, kad sociālajos tīklos teju katrs, kurš devies sēņot, palielās ar savu rudens velšu guvumu, kāda sēņotāja publicējusi attēlus, kuros redzams, ko zem sūnām mežā atradusi viņa.

Zanda mikroblogošanas vietnē twitter raksta: "Sāku lasīt, izrādās, ka zem sūnam bija vēl 20 šādas pudeles. Aa, sēnes arī nedaudz palasīju."

Ekrānšāviņš no Zandas Z.twitter ieraksta

Viņas publicētajos attēlos redzams, ka mežā viņa atradusi ne vien sēnes, bet arī lielu daudzumu plastmasas pudeļu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau iepriekš atgādinājusi, ka atkritumu radītājam ir pienākums noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu ar savas pašvaldības izvēlētu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju

Šī gan nav pirmā reize, kad iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo par mežos atrastiem atkritumiem. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jau iepriekš atgādinājusi, ka atkritumu radītājam ir pienākums noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu savākšanu ar savas pašvaldības izvēlētu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, kuram ir noslēgts līgums ar pašvaldību. Administratīvo pārkāpumu kodeksā par sadzīves atkritumu radītāja nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanā paredzēts naudas sods fiziskajām personām - no 70 līdz 700 euro, bet juridiskajām personām - no 430 līdz 1400 euro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas