"Tie visi ir cilvēku bezatbildības upuri?" - sieviete sašutusi par dzīvnieku nīšanu

tautaruna.lv 6.janvāris 2019, 8:00
 
Pixabay
Dzīvnieku patversme "Ulubele" savā Facebook kontā pārpublicējusi kādas apbēdinātas patversmes apmeklētājas vēstuli, kura atzinusi, ka ir šokēta par tur redzēto.
"Biju aizbraukusi sestdien pie Jums. Biju un vēl joprojām esmu, maigi sakot, šokā no tā, ko redzēju. Redzēju es salīdzinoši maz. Pastaigāju tikai gar senioriem. Varbūt varēju pievienoties kādai grupai, bet vairs nebija spēka. Biju pārsteigta, cik daudz tur to iemītnieku. Skatījos uz viņiem, parunājos, sasveicinājos un sevī domāju - un tie visi ir cilvēku bezatbildības upuri?????
Citi aktīvi, kustina astītes, kaut ko stāsta savā valodā. Citi gurdeni vai pat tādi kā nobijušies un bēdīgi," atminas patversmes apmeklētāja.

Viņa skaidro, ka tajā brīdī viņai gribējies tur mītošajiem dzīvniekiem lūgt piedošanu par to, ka eksistē tāda nenormāla suga - cilvēki, no kuriem viņi ir cietuši. Sievietei bijis kauns viņu vietā. Viņa arīdzan gribējusi sunīšiem pateikt, ka tie nav bijuši cilvēki, ka viņi sastapuši kaut kādu nenormālus subjektus.

"Jā, kādiem tiks kaut kas no tā, ko aizvedu, bet redzot, cik viņu ir daudz un cik daudz ir vajadzību, tas, ko aizvedu, likās tik maz... Gribējās saķert galvu un saukt - attopieties taču, cilvēki! Šodien Iegāju "draugos" un redzu paziņojumu, ka Ulubelē jauni (!!!!!) iemītnieki. Sunītis, redziet, neietilpst rokassomiņā!!!!!!!! Nu, kur vēl tālāk? Kas tas par kritēriju?? Tas, kas bija uzbildēts, rokassomiņā tiešām neietilpst. Bet vai tad dzīvnieks ir matu suka vai lūpu krāsa? Kāpēc viņam vajadzētu atrasties somiņā??!!! Vai atkal - nav pieskaņots dīvānam... Tam absurdam tiešām nav robežu?????? Tas ir kaut kas tāds, kam nav vārda manā valodā, lai to pareizi nosauktu," norāda patversmes apmeklētāja.

Sieviete atzīst, ka jānoliec galva un jānoņem cepure to darbinieku priekšā, kas to visu redz ikdienā. Tiem, kas tur atrodas katru dienu noteikti vajagot stiprākus nervus, nekā ir viņai.

Patversmes apmeklētāja atminas arī kādu saviļņojošu brīdi. Tad, kad devusies patversmes teritorijā, viņai pretī nākusi jauna sieviete ar sunīti rokās. Izrādās, ka sunītis dosies viņai līdzi uz savām jaunajām mājām.

"Jā, un viens no Jūsu senioriem mani sagaidīja jau ārpus vārtiem. Tā pavisam lēni nāca man pretī, apostīja un pavadīja mani kādus soļus uz vārtiem. Jautāju, vai viņš mani sagaida, teicu, ka atbraucu pie viņiem ciemos un šo to atvedu. Nu, jā, un jutos pagodināta, ka mani sagaida tā viens no iemītniekiem...Tiešām visu cieņu Jūsu komandai," raksta Ilona.

Savukārt patversmes darbinieki norāda, ka uz doto brīdi tur atrodas 506 iemītnieki, kuri cer, ka pa patversmes vārtiem ienāks cilvēks, kurš vedīs tieši viņu mājās. Patversmes darbinieki aicina cilvēkus atbalstīt un ziedot uz zemāk redzamo konta numuru tās iemītniekiem.

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
"Ozolaine", Līči, Stopiņu novads
Reģ.Nr. LV 40008095993
AS Swedbank, Swift: HABA LV 22
Konts: LV 97 HABA 0551 0283 5389 3

Tiešsaistē iespējams ziedot: https://www.ziedot.lv/tavai-palidzibai-ir-dzivibas-cena-3159

Paypal: info@ulubele.org

Ziedojumu tālrunis: 90006863 (1 zvans = 4,27 eiro), 90006083 (1,42 eiro)

Arīdzam tiks novērtēti sausie kaltējumi - "smirdeklīši" ( plaušas, aknas, cīpslas, utt.) un cīsiņi, kas tik ļoti nepieciešami dzīvnieku socializācijai - bailīgo iedrošināšanai vai dusmīgo iemīlināšanai.

Vēl šobrīd nepieciešamo lietu saraksts:

*konservi suņiem, kaķiem,

*kvalitatīva sausā barība,

*cementējošās smiltis kaķiem,

*spēļmantiņas dzīvnieku mazuļiem,

*pamperpaladziņi pēc operācijām,

*avīzes kaķu tualetēm un paklājiem kucēniem,

*malka vai briketes apkurei.

Skrāpeles kaķiem nagu asināšanai, kaķu tualetes patversmes darbinieki vienmēr pieņem un uz svara nodod makulatūrai, saņemot naudiņu.

Darbinieki norāda, ka dvieļu, palagu, segu šobrīd ir daudz, tāpēc tos nevajadzētu vest, jo nav vietas, kur visu uzglabāt. "Pietaupiet vai palīdziet kādai citai cilvēku vai dzīvnieku patversmei," norāda patversmes pārstāvji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:48

Jaunākās diskusijas