PALĪDZI! Vīrietim gadā nepieciešami teju 83 tūkstoši ļaundabīga audzēja ārstēšanai

tautaruna.lv 6.janvāris 2019, 13:35
 
Pixabay
Anna sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar lūgumu palīdzēt kādam vīrietim no Bauskas, kurš sirgst ar ļaundabīgu audzēju - acs melanomu.
"Ivanam Hmiļam no Bauskas ir 32 gadi. Pirms 7 gadiem tika konstatēts ļaundabīgs audzējs - acs melanoma. Tika veikta operācija klīnikā Tallinā. Pērn redzi slimajā acī viņš zaudēja pavisam. Šobrīd ārstu konsīlijs nozīmējis ārstēšanu ar medikamentu "Keytruda", ko Latvijas valsts neapmaksā acs melanoma pacientiem. Nacionālais veselības dienests 11. decembrī ir piešķīris Ivanam individuālu zāļu kompensāciju 14 228.31 eiro apmērā," norāda Anna.

Viņa apliecina, ka ik pēc trim nedēļām zāļu iegādei Ivanam ir nepieciešams pašam maksāt 4396 eiro, taču gadā summa sasniedz - 83027 eiro. Šādas naudas Ivanam neesot, tādēļ viņš griežas pie līdzcilvēkiem pēc palīdzības.

Savukārt pēc Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kompjūtertomogrāfijas izmeklējumiem (22.10. 2018) secināts, ka onkoloģiskais process progresē - palielinājusies metastāze labajā aknu daivā. Parādījušās vēl vismaz 3 metastāzes kreisajā un labajā aknu daivā.

Anna skaidro, ka kopš bērnības Ivans ir daudz un smagi slimojis gan ar astmu, gan alerģiju. Viņa Mamma atzīst, ka dēls ir bijis ļoti pacietīgs un nekad nav sūdzējies, ka ir grūti vai slikti. Arī šobrīd Ivans nesūdzas, bet cenšas ar slimību sadzīvot un lūdz līdzcilvēku palīdzību zāļu iegādei, lai slimību apturētu.

Sniegt palīdzību Ivanam var šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas