Internetā piedāvā nopirkt autovadītāja apliecību; vīrietis dalās pieredzē

tautaruna.lv 21.novembris 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Reinis Hofmanis/F64
Internetā piedāvā iegādāties transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kas it kā būšot derīga visās Eiropas Savienības valstīs, vēsta "Bez Tabu".

Kāds vīrietis no Latgales savulaik sagrēkojās pie stūres, tāpēc zaudēja tiesības vadīt transportlīdzekli. “Nu es, ja godīgi, biju nodzēris [autovadītāja] apliecību. Kad nodzēru, visādas domas - varbūt ar viltotām [tiesībām] pamēģināt vai vēl kaut kā,” sacīja vīrietis, kurš savu vārdu saglabā noslēpumā.

Sociālajā medijā “Facebook” vīrietis uzgāja reklāmu, kurā it kā Polijas autoskola piedāvā iegādāties jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Neesot pat jākārto eksāmenus, atstāstot sarunu ar tirgoņiem, sacīja latvietis.

"Piedāvā iegādāties Polijas autovadītāja apliecību. Pašam it kā nevajag kārtot eksāmenus, neko citu. Manā vietā Polijā mācās cits cilvēks, liek eksāmenu, bet vadītāja apliecību izdos man. Sākumā vajagot samaksāt 300 eiro it kā kukulis autoskolai. Kad gatavs, beigās vēl 800 eiro."

Vīrietis izrādījis interesi, aizdomīgā pakalpojuma piedāvātājs sazinājies ar viņu un runājis krievu valodā. Esot centies iestāstīt, ka “papīri būs tīri”, jo datus par klientiem ievadot starptautiskā šoferu datubāzē. “Kāda starptautiskā datubāze? Kas dos piekļuvi starptautiskajām datubāzēm? Es brīnos, kā viņi “Facebook” pilnīgi atklāti, droši reklamējas!” skeptisks par piedāvājumu bija vīrietis no Latvijas. Darījumam viņš nepiekrita.

Šādi reklamējas krāpnieki, kuri, saņemot naudu, vai nu pazudīs ar visu naudu, vai atsūtīs viltotu dokumentu, brīdināja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Latvijas Drošāka interneta centra pārstāvji, uzsverot, ka Valsts policijas un CSDD pārstāvji viegli atpazīs viltojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:33

Jaunākās diskusijas