Atklāj detaļas par to, kā rīdziniece inscenēja savu nāvi, lai izvairītos no barga soda

tautaruna.lv 25.septembris 2023, 13:15
 
Aigars Jansons/F64
Lai izvairītos no soda par nopietnu pārkāpumu, kāda jauna sieviete pirms dažiem gadiem inscenēja savu nāvi. Plāns izbēgt no atbildības izrādījās visai veiksmīgs, līdz brīdim, kad sieviete muļķīgā kārtā nonāca policijas redzeslokā par bļaustīšanos ielā, vēsta “Degpunktā”.

Safabricēt savu nāvi Jeļenai ienāca prātā 2017. gadā. Toreiz policija jau bija pabeigusi divus kriminālprocesus un savākusi pietiekami daudz pierādījumu, lai 29 gadus veco Jeļenu un viņas dzīvesbiedru Artūru nodotu tiesai.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka 2015. gadā pāris bija iegādājušies gandrīz 22 gramus metamfetamīnu saturošas vielas. Narkotikas viņi turēja savā dzīvesvietā. 22. septembra vakarā kāds klients ieradās narkodīleru dzīvoklī un par 30 eiro iegādājās vienu devu. Pircējs izrādījās policists, kurš pieķēra kriminālo pāri darbībā un abus aizturēja turpat uz vietas.

Tiesas spriedums šajā lietā tika pasludināts 2017. gada 18. septembrī, bet tikai Artūram, jo tiesnese pēkšņi saņēma apliecību, kurā teikts, ka apsūdzētā Jeļena pirms pāris dienām nomirusi.

Sieviete bija iegādājusies viltotu miršanas apliecību un organizējusi bēres.

Tikmēr Artūrs tika iesēdināts aiz restēm uz deviņiem gadiem, bet Jeļena turpināja dzīvot Rīgā pie saviem vecākiem un atrada sev jaunu dzīvesbiedru. Sievietes plāns būtu gandrīz izdevies, ja vien nemierniece nebūtu atkārtoti piesaistījusi policijas uzmanību. Šā gada maijā Jeļena ar savu jauno romantisko partneri sāka strīdēties uz ielas tik skaļi, ka apkārtējie izsauca likumsargus.

Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors Māris Garjānis stāsta, ka persona tika aizturēta sadzīves konflikta laikā, uzrādot citas personas - draudzenes - nederīgu pasi. Salīdzinot abas personas, tika konstatētas divas līdzīgas personas ar vienu un to pašu vārdu un uzvārdu. Pārbaudot sīkāk, noskaidrots, ka 1988. gadā dzimusī sieviete ir reģistrēta kā mirusi. Šķetinot lietu, noskaidrots, ka 2017. gadā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā izbeigti divi kriminālprocesi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Prokurore savas kompetences ietvaros atbilstoši likuma prasībām uzsāka procesu par jaunatklāto apstākļu izmeklēšanu. Tika konstatēts, ka konkrētā persona ir tā pati, kas tika iepriekš tika pasludināta par mirušu konkrētajos procesos, kas bija iemesls to izbeigšanai pret sievieti. Tādējādi viņa centās izvairīties no iespējamās kriminālatbildības un iespējamā brīvības atņemšanas soda.

Jeļenas shēma tika atklāta viņas pašas neuzmanības dēļ, un Augstākā tiesa nolēma atjaunot vecos kriminālprocesus, kā arī uzsākt jaunu - par dokumentu viltošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas