Brīdina par pedofilu Ziepniekkalnā, kuru pagaidām nevar aizturēt

tautaruna.lv 25.augusts 2023, 12:15
 
F64
Agri no rīta Ziepniekkalnā kāds vīrietis stāvēja pie vidusskolas un pētīja mazgadīgas meitenes, kuras pieturā gaidīja sabiedrisko transportu. Noskatījis kādu 5. klases skolnieci, svešinieks iekāpa ar viņu vienā autobusā un sāka flirtēt. Iespējamais pedofils savu plānu līdz galam īstenot nespēja. Iejaucās meitenes vecāki, vēsta "Degpunktā".

Meitene Krista uzreiz sazinājās ar savu māti. Kamēr meitene pa telefonu aprakstīja situāciju vecākiem, tikmēr svešinieks uzbāzīgi klauvēja pie autobusa loga un ar žestiem aicināja izlasīt, viņaprāt, romantisko vēstuli. Visticamāk, vīrietis šādi ir rīkojies jau iepriekš. Meitene norāda, ka zīmīte jau bija sagatavota un vīrietis to nav uzrakstījis autobusā.

Lieki piebilst, ka arī Kristas māte bija bēdīga un satraukta. Viņa neļāva Kristai pārtraukt telefona sarunu, līdz meita nav nonākusi līdz draudzenes mājai. Māte pēc tam uzrunāja apkaimes iedzīvotājus ar sociālo mediju palīdzību.

Publikācija, papildināta ar nofotografētu vēstuli, izpelnījās pamatīgu nosodījumu portāla “Facebook” lietotāju vidū. Daži Ziepniekkalna iedzīvotāji, iepriekš nesazinoties ar Kristu vai viņas māti, izlēma satikt iespējamo pedofilu. Vīrieši uzdevās par 11 gadus veco meiteni un uzsāka saraksti caur lietotni “WhatsApp”. Puiši izmantoja segvārdu “Krista” un centās sarunāt tikšanos.

Šobrīd nav zināms, cik vīrietis ir vecs patiesībā, taču sarakstes gaitā Krista pateica, ka viņai ir 12 gadu. Beigu beigās abi norunāja tikšanos, un svešinieks sagaidīja skolnieci, rokās turot rozes. Viņam par pārsteigumu, priekšā stāvēja nepazīstami vīrieši.

Policija netika izsaukta, un Aivis, sarunas gaitā izliekoties par nevainīgu, aizgāja prom. Vīrietis, kurš uzdevās par Kristu, skaidro, ka fiziski iespaidot vīrieti neesot jēgas.

“Nezinu, vai viņam būs kaut kāda mācība, kaut gan es šaubos, ka tādus cilvēkus var izmācīt. Tu viņu tur varēsi ar siksnu slānīt, un beigās viņš tevi iesūdzēs tiesā un tu būsi vainīgs. Protams, varēja zvanīt policijai, ko mēs diemžēl neizdarījām, bet vismaz video ir, pierādījums ir,” saka Ziepniekkalna iedzīvotājs.

Pagaidām, arī Kristas māte nav vērsusies policijā ar iesniegumu. Viņa vēl neesot attapusies no šoka.

Par šo gadījumu neviens vēl nav vērsies policijā, un viņa vaina noziedzīgā nodarījumā nav pierādīta. Tajā pašā laikā Ziepniekkalna iedzīvotāju savāktā pierādījumu bāze patiešām var kalpot kā iemesls uzsākt nopietnu izmeklēšanu. Kristas māte aicina vecākiem vēlreiz pārrunāt rīcību ar savām atvasēm, ja mazgadīgos uzrunā sveši cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas