Vents Armands Krauklis izbrīnīts par Latvijas veikalu plauktos pamanīto

tautaruna.lv 25.augusts 2023, 4:00
 
Oksana Džadana/ F64
No 2023. gada 9. janvāra, atbilstoši Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām no Krievijas Federācijas ir aizliegts importēt daudzas plaša patēriņa preces. Noteiktu preču importa aizliegums attiecas gan uz uzņēmumiem, gan fiziskām personām, informē Valsts Ieņēmumu dienests.

Preču, uz kurām attiecas importa aizliegums, sarakstā iekļautas cigaretes un cigāri, kosmētika, matu kopšanas, zobu higiēnas un skūšanās līdzekļi, mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi, somas, apavi, sieviešu apģērbi, dažādi papīra un plastmasas izstrādājumi, fotoaparāti, ledusskapji, trauku mazgājamās mašīnas, veļas mazgājamās mašīnas, rokas instrumenti, laivas, traktori, vieglie transportlīdzekļi un to piekabes, dažādi dzelzs un tērauda izstrādājumi un daudzas citas preces.

Bijušais Valkas domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis vietnē "Twitter" pauž neizpratni - preces no Krievijas joprojām plaši atrodamas Latvijas veikalu plauktos.

"Esmu no tiem, kuri uz produktu etiķetēm izlasa īsto ražotāju, ja pat burtiņi ļoti sīki. Diemžēl secinu, ka Latvijas veikalos aizvien ir daudz Krievijā ražotu produktu. Tiešām nesaprotu - kāpēc netiek pilnībā aizliegts ievest preces no agresorvalsts?" taujā V. A. Krauklis. Viņš kā piemēru min tējas, saldumus, čipšus, limonādes, degvīnus.

Jānis: Salīdzinoši daudz RU preču ir MEGO.

Andris: Tas tak sen zināms, sankcijas abos virzienos tikai uz papīra (nu labi, mazliet eksistē).

Viktorija: Un no Baltkrievijas. Ir atsevišķi veikali, kas tik uz viņu produkciju dzīvo

Inga: Saldumi,konfektes! Jaunpiebalgas bodē pārdevēja teicās ka nezina kur ražots,kad teicu,nu labi,nepirkšu,sākās stāsts par Ukrainu. Prasīju,lai pārbaudz pavadzīmēs,iegāja palīgtelpā un pazuda.

Jānis: Varbūt tas ir tāpēc, ka TP darīja visu, lai padarītu LV maksimāli atkarīgu no RU ietekmes. Pajautājiet savam bijušajam partijas biedram Kalvītim piemēram.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas