Бог Перун с Украиной.

Latvian pagan

Varbūt kādam šis raksts liksies noderīgs. Atvainojos par to, ka rakstīju šoreiz krieviski. Manā redzējumā slāvu pagānisms/neopagānisms ir aktuāls slāvu tautām, bet ne baltu tautām. Tamdēļ nolēmu rakstīt šoreiz krieviski. Es rakstītu ukraiņu valodā, ja vien prastu. Tā kā ukraiņu valodu es neprotu, tad es nespēju uzrakstīt ukraiņu valodā pozitīvu, cerību pilnu un motivējošu rakstu.

Atvainojos par to jau iepriekš... 

29.februāris, 9:34
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Re, pašu tēmu izdzēsa, jo bija ielikts kreviski. Vienā citā vietnē redzēju, ka viena cita persona bija ielikusi jautājumu latviešu val. un, lai vairāk piesaistītu auditoriju, arī krievu val. bet sākās tādi uzbrukumi dēļ krievu teksta...Tās personas vietā būtu pamats uztraukties, vai neizraidīs no valsts. Gan jau kāds ziņos. Grūti saprast, smieklīgi vai traģiski, vai neprātīgi.

29.februāris, 18:59 (29.februāris, 19:01 - labots)
DŽA

rudzupuķe, fašistu slampa, ej virzienā, kas krievu kuģim norādīts tika.

29.februāris, 20:54
Ir tāds

Izlasiju, un atvainojiet, bet patiesi nesapratu. "Pērkons ir ar Ukrainu" Varēja uzrakstīt arī latviski. Un, kas tālāk? Sāksim ar to, ka pagānisms latvijā pēdējo reiz tika manīts pirms pirmā kara Kurzemē, par to ir saglabājušās liecības. Neopagānisms kā suga ir jauns reliģisks virziens kuram nav sakaru ar seno pagānismu. Latvijas teritorijā notika arī cilvēku upurēšana, un pirms pirmā kara vēl ir minēta gaiļa upurēšana Kurzemē, kas bija sens no kuršiem saglabājies rituāls. Par baltu pagānismu runāt šodien ir grūti,lai neteiktu, ka neiespējami, jo paaudzes kuras to piekopa, zināja ir aizgājušas pa skuju taku informāciju par rituāliem nenododot tālāk, kamēr Krievijas teritorijā tas  vēl kaut cik ir palicis, jo tur pagāniskās tradīcijas saauga ar kristīgajām. Šamanisms Krievijas ziemeļu reģionos vēl šodien ir oficiāli atdzīts, t''a pat kā islams un budisms. Ja runājam par dievturiem, tad tā ir pilnīgi jauns virziens kuram nav nekā kopēja ar seno pagānismu. 

29.februāris, 21:15 (29.februāris, 21:18 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

ir tāds,

kā tēmas pieteikums bija ielikta kāda, šķiet, pareizticīgo lūgšana kādam no svētajiem, kas aizsargā Ukrainu. Bija ierakstīts pagarš teksts krievu valodā,- re, atvainojās, ka nezināja ukrainiski. Bet moderatori izdzēsa, jo krieviski. Labāk būtu bijis kādā Ukrainas saitā likt. Bet varbut cilvēks to adresēja LV ukraiņiem un cerēja, ka te izlasīs.

Ja kāds ievietos ukraiņiem domātu palīdzibu krievu valodā "pro-ukraiņu" sabiedribā, tad to izdzēsīs tikai tāpēc, ka krieviski. Tas ir tikpat komiski, kā kad Dža stridas ar savu gara brāli M.Dz.

29.februāris, 21:23
Andis

"Grūti saprast, smieklīgi vai traģiski, vai neprātīgi." ©
Traģiski, jo bumerangs lidos atpakļ pa latviešu valodu.

Ja par tēmu, tad no rīta pamanīju tēmas ievadu. Tas bija pagarš, tādēļ to nesāku pat lasīt. Dievs Peruns nesanāk Dievs, pat ja tiktu lietots Radītājs, Dievs vietā. Sākumā bija Pervuns (no "pērvi") , bet tad ciltstēvu kādi vēlējās padarīt par Dievu, tādēļ nosaukumu atbilstoši pielāgoja. Pervunu rada dievi un jau ar ģenētisku defektu. Ukraiņiem tiešām ir savs dievs, bet tas nav Peruns, bet melns enģelis (Mihaels) , kas skatāms Kijevā. Divainākais, ka nevienu nemulsina, ka baltiem cilvēkiem melns dievs.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Statue_archange_Saint-Michel_en_Ukraine.jpg/1200px-Statue_archange_Saint-Michel_en_Ukraine.jpg?20181029133237 

29.februāris, 21:45 (29.februāris, 22:36 - labots)
Gatis Taurins

Pamuļķis

1.marts, 12:39
Andis

 Gati, tā jūsu iesauka - pamuļķis?

1.marts, 14:49
Latvian pagan

Pamanīju vien vakardien vēlu vakarā, ka manu rakstu izdzēsa. Tomēr uzreiz es aizrakstīju uz redakciju, lai manu ierakstu kopā ar raksta tēmu izdzēš. Vienkārši es negribu liekas diskusijas un nevajadzīgus minējumus. Manis rakstītās lūgšanas pamatideja bija atbalsts Ukrainai un ukraiņu tautas natīvās, autothonās, neopagāniskās, politeiskās ticības ridnovirstvo (ukraiņu valodā: Рідновірство) popularizēšana. Skumji, ka manis sacīto tik ātri nodzēsa un ka te izcēlās bezjēdzīga diskusija ne par tēmu. 

Lūgšanas oriģinālu var izlasīt šeit: https://spoki.lv/mistika/-/923588

1.marts, 15:48
Latvian pagan

Andi, lūdzu, nejauc ābramiskās, monoteiskās reliģijas ar slāvu neopagānismu: ridnovirstvo (ukraiņu valodā: рідновірство). Tās ir dažādas pasaules koncepcijas. Es neesmu kristietis, manām darbībām ar kristietību vai jebkādu no ābramiskajām reliģijām nav it nekāda sakara. 

Ceru, ka es tagad priekš Tevis pareizi noformulēju savu nostāju. 

1.marts, 15:54
Andis

"lūdzu, nejauc ābramiskās, monoteiskās reliģijas ar slāvu neopagānismu" ©
Vispār jau Ābramiskās reliģijas ir tāds pats pagānisms, jo ebrejiem taču arī ir savs dievs, ne Visuma Radītājs, kuru tā iemānījusi Rietumu un arābu pasaulei, lai tie barotu tā saimnieku. Kas attiecas uz "рідновірство", tad Peruns ir ciltstēvs/patriarhs, bet ne Dievs, kā jūs rakstiet virsrakstā. Peruns un Ābrāms nav viens un tas pats, taču realitāte ir cita - Peruns ir slāviem, bet ukraiņiem tāpat kā žīdiem ir Mihaēls, kuru statuja ir uzcelta Kijevā. No tā viņiem tā pilnīgi greizā simbolika un nebeidzamā tautas izkaušana. Nu ir jānogāž tā dēmona statuja un bez tās nogāšanas neko mainīt uz labu neizdosies.
Ja par ievietotām saitēm, tad Ukrainas karoga krasu pielikšana (Ukrainai jau nav slāvu karogu krāsas, tāpat kā tās nav Polijai) un vēl Bafometa simbols nu nekādi Perunu nepadara par ukraiņu dievību.

1.marts, 17:41
Munins

Peruns nekādi nevar būt par Ukrainu, jo laikos kad Peruna pielūgšana bija izplatīta nekādas ukraiņu tautas vēl nebija. Savukārt mūsdienās Ukrainā Perunu pielūdz pavisam maz tautas. Nav arī teikts, ka tas ir tas pats vēsturiskais Peruns ko tagad pielūdz neopagānisti. Kā jau te pareizi rakstīja, senie rituāli ir jau sen aizmirsti un tas ko dara neopagānisti ir tikai viņu mākslinieciski izdomājumi. Nemaz nerunājot par to, ka Perunam varētu nopietnas pretenzijas par to, ka viņš senos laikos tika aizmirsts, svētvietas iznīcinātas, ticība viņam nomainīta uz kristīgo ticību. Tad kādēļ Perunam iestāties par Ukrainu vai par kādu citu? Tad jau drīzāk Jēzus Kristus iestātos par Krieviju, ņemot vērā, ka Ukraina valsts līmenī nodarbojas ar kristīgās ticības škeltniecību un grauj ticību Dievam ar pareizticības politizēšanu.

 

1.marts, 20:44 (1.marts, 20:46 - labots)
ivans ļevs

Skaists piemērs nacisma pazīmei - Saukāna teksts augstāk :-)

Un pareizticība lai nu kur, bet politizēta tieši ir nacistiskajā krievijà

1.marts, 21:35
Munins

Ukrainā valsts iejaucas pareizticīgo baznīcas iekšējās lietās un dzen arā no pareizticīgo baznīcām mācītājus, ierosina pret tiem krimināllietas. Rekur svaigs Šarija video par to: Пять подозрений священникам

Vai gadījuma Zeļenskis nav antikrists?

1.marts, 21:50
ivans ļevs

Antikrists ir kirils ar putinu. 

Nacistiskajā krievijā pareizticīgo baznīca iesvēta raķetes ar ko tiek nogalināti pareizticīgie ukraiņi. Jeb tas ir svēti un ticīgi?

Nacistiskajā krievijā tiek aizlūgts par slepkavām, kas iet slepkavot pareizticīgos ukraiņus.

Kirils = sātans

Ukraina pareizi dara, ka sātanismu mēģina izskaust no valsts.

1.marts, 21:55
Munins

Jā tas ir ''ticīgi". Kristietībā ieročus iesvēta jau no tās sākumiem visā pasaulē. Tu kā uzticams Dža sekotājs protams nekad neko nezini. Jums tā ir pieņemts. Protams neiesvēta, lai tie nogalinātu civilos, bet cēliem dievišķiem mērķiem. Ja nezināji (protams, ka nezināji) NBS kapelāni arī iesvēta militāras lietas. Ne raķetes jo tādas mums nav, bet militāras bāzes un kuģus gan.

Par karavīriem (un par visiem) aizlūgt arī ir sena kristiešu tradīcija. Visā pasaulē aizlūdz. Arī Ukrainā un Latvijā.

 

1.marts, 22:18 (1.marts, 22:19 - labots)
Ir tāds

jani lauva

Pastāsti labāk, ko tu par kristietību zini? Man ir priekštats, ka nejēdz ne tik cik melns aiz naga, tikai nesakarīgi muldi. Nejauc politiku ar kristietību. Pastāsti, kā tas nācās, kad pareizticīgie ukraiņi slaktēja pareizticīgos krievus Donbasā un Luganskā astoņus gadus, tad tas bija labi un pareizi? Vai pareizticīgie ukraiņi to nosodija? 

1.marts, 22:30
Andis

Jāni, jūs kādā sfērā būtu kompetents? Saistībā ar reliģijām jums ir ļoti ... , pat ne zināšanas, bet sapratnes trūkums. Ja par šodienas baznīcām, tad visas oficiālās reliģijas ir laicīgās varas turpinājums, bet Ukrainā jau no Porošenko laika Ukrainas "neatkarīgajai" PB Porošenko bija tās garants, kas jau velk uz monarhiju. Šodien Ukrainas "neatkarīgā" PB ir neatšķaidīts sātanisms. Nav runas pat, ka Ze fašistiskā režīma nesimpatizējošie priesteri tiek mesti cietumā un nogalināti, bet viņi jau krustu ir aizstājuši ar Bofometa dakšu. Tad kur tālāk?
"Ukraina pareizi dara, ka sātanismu mēģina izskaust no valsts." ©
Kātrējās muļķības! Pieņemsim, ka Ukrainas PB ir nepareiza/nomaldījusies, tad ko, azovieši, kas... , lai nebūtu jāsauc tos tieši par sātanistiem, tad ateisti, būtu tie, kuri baznīcu reformēs?

2.marts, 0:50
ivans ļevs

Mums jau viens šāds arī Latvijā ir - Dimiters. 

Šādus cilvēkus izolēt no sabiedrības. Rašisma un nacisma pārņemti "pareizticīgie kristieši"

 

Žēl, ka pasaule tik ļoti lēnu pamostas un nespaort ko nozīmē krievu pasaule un rašisms. Bet var saprast, ko nozīmē rašisma un krievu pasaules klātbūtne patiesībā saprot tikai bijušās PSRS valstis. Un nevien no viņām vairs nevēlas to sātanu savā sētā. Laikam vajadzētu katrā valstī iesūtīt pa kādam kārtīgam "krievu pasaules" sūtnim, lai arī pārējās valstis sāktu saprast kāds ļaunums, atpalicība, posts ir krievs ar savu pasauli.

2.marts, 1:16
Ir tāds

jani lauva

Kādas konkrētas pretenzijas tev ir pret Dimiteru? Tas, ka tu apvaino visus kristiešus visos pasaules grēkos liecina, ka tu ticības lietās esi pilnīgs profāns. Mūsu katoļu, luterāņu un baptistu baznīcas sadarbojas ar valsti. Un? Baznīcā nav kādi mistiski citplanētieši, tikai valsts pilsoņi un baznīca arī atrodas valstī. Tu pat neesi spējīgs saprast, ka baznīca jau pēc savas būtības ir apolitiska un tas, ka baznīca uztur sakarus ar valsti nav nekas īpašs, jo kā jau teicu, tā atrodas valstī un tās locekļi ir valsts pilsoņi. Kādas tev ir tiesības noteikt kā kādam būs jādzīvo, ko jāsaka, kā jādomā? Patiesībā tikai tie kuri ir dzīvojuši PSRS redz tavu aprobežotību un ļaunumu. Kādas tev ir tiesības mācīt, kā jādzīvo lielākajai pasaules valstij. Latvija Krievijas mērogā ir tikai viens rajons, pat ne reģions. Vai tu kaut reizi esi bijis Krievijā? Ne kur tu neesi bijis un neko nezini, bet muldi itkā būtu propisūrs Krievzemes jautājumos. Aizbrauc uz Krieviju un parunā ar vienkāršiem cilvēkiem un viņi tevi at visu tavu krievu pasauli aizsūtīs uz mazmājiņu. Tikai aprobežotais pēc kādām sekundārām pazīmēm var spriest par tautu. Žēl, ļoti žēl, ka tev nav sajēgas ne par padomju laikiem, ne atmodu, ja tev būtu kaut mazākā nojēga tu te muļķības nerakstītu. Ieskaties slavenajos VDK maisos un paraugi, cik tur latviešu. Bija latvieši un krievvalodīgie kuri bija cilvēki ar lielo burtu un bija arī mēsli no abām pusēm. Katram ir tiesības uz saviem uzskatiem un neba kāds zaļš puišelis kā tu noteiks kā kuram būs domāt un dzīvot. Kāds tev ir pamats, ka tu esi tas pareizais un visu zinošais? Cilvēks kurš iedomājās, ka viņš ir vienīgais un pareizais patiesībā ir viena liela nīcība, nekas vairāk. Zini kāds ir sātanisma viens no galvenajiem postulātiem? Tas ir naids un cilvēknīšana. Dzīvē pastāv nerakstīts likums- uzsmaidi un pasaule tev uzsmaidīs. Kurš ar zobenu (ļaunumu) iet no zobena (ļaunumu 100 kārtīgi dabū atpakaļ) krīt.  Dzīvē tev var gadīties, ka tev pretī nostāsies kāds spēcīgāks un ļaunāks par tevi kurš uzskatīs pretēji tam kā domā tu un ko tad, ko darīsi? Bet dzīvē tev tāda stunda pienāks, agrāk vai vēlāk, tā ir dzīve kuru tu vēl neesi iepazinis. Iepazīsi, tikai daudz punus uzdauzīsi kamēr sapratīsi, ka viss nav kā domā un gribi tu. 

2.marts, 6:15

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas