Kā rodas pilsētas leģendas

Ir tāds

Šodien publicēts raksts ""Leitis bij vīrs uz goda, uzspļāva komunistu kucēniem no augsta koka"; ļaudis apspriež māju Liepājas pusē", vairāk https://tautaruna.nra.lv/dzivesstils/448190-leitis-bij-virs-uz-goda-uzsplava-komunistu-kuceniem-no-augsta-koka-laudis-apspriez-maju-liepajas-puse/. Izlasīju rakstu man gribas pasmaidīt, lūk kā rodas leģendas. Skaista leģenda, jo kā norādīts pašā rakstā, nav nekādu pierādījumu. Bez tam, patiesi zinot kā padomju laikos bija ar ķieģeļu pieejamību visādi varēja būt un, ja cilvēkam bija tik daudz ķieģeļu cik to bija, tad cilvēks sāka domāt, kā iziet no situācijas. Pie tam tolaik cilvēki ar jēdzienu karogs saprata noteikta izmēra un krāsas audumu nevis vienkārši krāsu salikumu kā tagad kad ierauga kur ko sarkanu, ō, tas PSRS karogs, kaut kur trikolors, ō, tur Krievijas karogs, toreiz karogs tas bija standarts nevis vienkāršs krāsu salikums. Tagad kāds ko ieraudzījis un sākās spekulācijas un pilsētas leģendu veidošana, kaut nekādu pierādījumu tam nav. Un tā dzimst leģendas, kaut minētā māja pēc savas krāsas vairāk atbilst Austrijas kā Latvijas karogam. Bet varbūt tas kurš to būvēja bija austrietis un vēlējās atainot savas valsts- Austrijas karogu. Tiem kuri to nezina, septiņdesmitajos, astoņdesmitajos fabrīka "Lenta" ražoja bikšturus kuri gan pēc krāsas, gan proporcijas atbilda Latvijas karogam, man arī reiz tādi bija, tikai neviens tos neasociēja ar Latvijas karogu, jo patiesībā neviens pat nedomāja par kādu neatkarību. Tagad var pateikt, kāds es varonis biju, no dzimšanas ar neatkarīgu Latviju sirdī, kaut patiesībā ne tuvu tā nebija, bet tagad taču neviens neko pierādīt nevar. Un tā rodās pilsētas leģendas, jeb baumas. 

23.februāris, 18:34
V ilis Gutmanis

 Ir tāds

Ko darīt ja gribās ar kaut ko izcelties tad redzot tādu celti var izveidot tadu smuku stāstiņu. Tikai gribētos tiem leģendu stastītajiem pajautāt vienu. Ja jau jūs tā stāstat par to čekas varenību un to ka viņi  bija apmierinati ar tadu atbildi bet tā vietā nelika māju apmest un nokrāsot visu sarkanā krāsā bet pasu cēlāju aizsūtīt uz sībīrijas plasumiem mežu zāģēt. Ja jau tā td zinu diezgan daudz tadas celtnes  kuru būvniekiem neviens neprasija kāpēc ir tāds krāsu salikums. Par tiem bikšturiem jus labi atcerējaties opim skapi tadi bija un nezkapēc to izskats man galīgi neizraisija asociācijas ar Latvijas republikas karogu.

23.februāris, 18:48
Ir tāds

Vili

Mēs no viena laikmeta, tāpēc daudz ko zinām un saprotam, ko mūsu jaunuļi nezina un pat nenojauš. Par krāsu salikumiem, atceros kādu dzirdētu atgadījumu no padomju laikiem. PSRS radījusi jaunu lidmašīnu un nokrāsojuši pusi vienā, pusi citā krāsā. Aizokeāna "draugi" nočiepuši rasējumus, uztaisa un arī nokrāso divāskrāsās, vēlāk atklājās, ka divās krāsās, jo vienas krāsas nav pieticis. Nezinu cik ticami, bet var būt. Ja atceries, tad sarkanbaltsarkana salikuma padomju laikos bija gana, bija balts sarkans balts salikumi (Baltkrievija), bija dzeltens un zils (Ukraina), zaļš dzeltans sarkans (Lietuva) un nevienam tas neasociējās ar karogu. Starp citu 1969. gadā estu dziesmusvētku simtgadē tika izmantots līvu karogs kurš no sārtbaltsārtā atšķiras ar to, ka sārtā vietā ir zaļš un zils. Tā, kā viena tukša muldēšana par kādu varonību, vairāk nekas. Ne tur kāds VDK gāja, ne ko skatījās. VDK jau arī muļķi nestrādāja, saprata, ka ķieģeļi ir kādi tie ir un kādus var dabūt. Ja uzreiz pēc kara, līdz Staļina nāvei, kad bija NKVD, varbūt. 

23.februāris, 20:41
Aleksandrs78

Kremlis saviem kalpiem devis noradijumus pamuldēt beidzot arī par kādu tukšu un neitrālu tēmu bez dežūrmelu propagandas čupu čupām pašu drošībai. Priekš tiem brīnumainiem gadījumiem, kad BEIDZOT kādi jaunpilsoņisi no LV specdienestiem beidzot būs spiesti šos savējas cilmes kremļa spiegus un aģentus maigi pastrostēt vai pat papurināt!

23.februāris, 23:50
V ilis Gutmanis

Aleksandrs78

Nu tad ko jūs tā pārdzīvojat? Vai arī jums jebrukrs izteiciens kas neatbilst jūsu uzskatiem ir kā ar sirpi pa kājstarpi?

24.februāris, 6:49
Ir tāds

Aleksandr78

Vispirms pasaulē pastāv arī citas tēmas par ko parunāt, tāpēc jums gan nebūtu jāsatraucas, ka kāds runā par ko citu izņemot jūsu mīļoto karu uz kura slavēšanu esat kā apburts! Kur jūs cienītais, jeb cienītā, jeb varbūt Latgales transvestīts, ar jums neko saprast nevar, redzat savus draugus kremļa spiegus un aģentus? Kāpēc draugus? Jo redziet, vai nu esat tik apdalīts/a ka nezinat šo vārdu jēgu, jeb arī esat viens no viņiem, ka spējat tos atpazīt. Aģentu, jeb kā vēl tos mēdz dēvēt spiegu, kaut tas ir stipri līdzīgi uzdevums ir iefiltrēties, gūt uzticību, apliecināt savu lojalitāti, lai tād tā aizsegā iegūtu konfedenciālu informāciju un to nodotu citai valstij, nav teikts, ka tikai naidīgai, kā arī ietekmēt valsts amatpersonu lēmumu pieņemšanu vajadzīgajā virzienā, tas vairāk attiecas uz aģentu darbu. Zinot un ņemot vērā aģentu un spiegu definīciju, tad tieši jūs vislabāk atbilstat šai definīcijai un esat iesūtīts aģents kura galvenais uzdevums ir noliet ar samazgām latviešus kuri vēlas dzīvot brīvā, neatkarīgā, plaukstošā valstī, kuri nevēlas riet uz kaimiņiem un līst karā, jo tās visas ir mazsvarīgas lietas, jo primārais, jeb galvenais ir Latvija, kuriem rūp, ka Latvijas demogrāfija ir katastrofāla un daudzas citas lietas. Bet tieši jūs vēlaties, lai primārās būtu citas valstis un Latvija kur astes galā. Ja kāds jums nepiekrīt, jūs sākat draudēt. Jūs darat visu, lai novērstu fokusu no Latvijas. Tad kas jūs esat? Te var rasties nopietns jautājums, ka tieši jūs esat Latvijas valstij naidīgs aģents kura mērķis ir noverst fokusu no Latvijas, lai paātrinātu Latvijas valsts un tās tautas bojāeju. Atdzīsties kremļa aģent Aleksandr78, tas var mīkstināt tev sodu!

24.februāris, 7:42
DŽA

Ir tāds, pareizrakstibu mācīja sākumskolas 3. klasē. Pēc tava raksta spriežot, līdz trešajai klasei netiki. Nekā personīga, kādam tā gadās. 

26.februāris, 13:09
V ilis Gutmanis

Ir tāds

Atceraties bij tāds izteiciens. Brīvprātīga atzīšanās mīkstina sodu, bet paildzina tā termiņu. T k a diez vai Aleksandrs78 jums atzīsies!

26.februāris, 16:46

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:45

Jaunākās diskusijas